Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αξιοποίηση ακινήτων σε Ν. Αγχίαλο και Βόλο

  Συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Αποφάσεις για την αξιοποίηση δύο ακινήτων στη Νέα Αγχίαλο και ενός ακίνητου στη Νέα Δημητριάδα, λαμβάνει τη Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Στη Νέα Αγχίαλο δύο παραλιακά ακίνητα 45 και 49 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου, θα αποδοθούν σε ιδιώτη για τουριστικές χρήσεις, χωρίς την ανάπτυξη οικημάτων. Ειδικότερα συζητείται το ενδεχόμενο δημιουργίας οργανωμένης πλαζ ή κάμπινγκ.

Ταυτόχρονα θα συζητηθεί η απόδοση σε φορέα με κοινωνική δραστηριότητα, εγκαταλελειμμένου δημοτικού οικοπέδου στη Νέα Δημητριάδα, στο ύψος του Περιφερειακού, προκειμένου να δημιουργηθεί λαχανόκηπος.

Η απόδοση του κτήματος, που προοριζόταν για να αποτελέσει βάση του τελεφερίκ που κάποτε… θα κατασκευαζόταν, θα είναι δωρεάν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα εγκρίνει τη Μ. Τρίτη σε συνεδρίασή του και τη μελέτη για τη δημιουργία «Υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πορταριά», για 164 οχήματα.

Ο Δήμος Βόλου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στην πρωτοβουλία «JESSICA», για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην Πορταριά».

Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα – μελετητή Ιωάννη Κούντρα, ο οποίος και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Η μελέτη υποβλήθηκε εμπρόθεσμα στην Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και για τη δέσμευση του χώρου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο και το χαρακτηρισμό του, ως χώρου για την ανέγερση υπόγειου χώρου στάθμευσης, αλλά και χρήση υπαίθριου χώρου στάθμευσης και καταστημάτων.

Το οικόπεδο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το έργο, βρίσκεται εντός ορίων οικισμού του Δήμου Πορταριάς και χρησιμοποιείται έως σήμερα ως ανοικτός χώρος στάθμευσης. Πιο συγκεκριμένα ο υφιστάμενος χώρος αναπτύσσει ανοικτούς χώρους στάθμευσης 1.132,52 μ2 στο βόρειο τμήμα και 658,39 μ2 στο δυτικό τμήμα, ενώ στο νότιο άκρο του αναπτύσσεται παιδική χαρά 289,23 μ2.Την παραπάνω έκταση διασχίζει δημοτικός δρόμος – καλντερίμι μέσου πλάτους 3,00μ.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2.410,00 μ2 (εντός σχεδίου περιοχή).

Η συνολική επιφάνεια του προτεινόμενου έργου είναι:

Κλειστοί υπόγειοι χώροι στάθμευσης σε δύο στάθμες συνολικού εμβαδού 4.397,95 μ2, ο δε όγκος τους είναι: 12.515,27 μ3.

Χώροι υπέργειοι, με χρήση καταστημάτων και κοινοχρήστων χώρων (βοηθητικοί χώροι, χώροι κλιμακοστασίων / ανελκυστήρων υπόγειου parking) συνολικής κάλυψης 226,85 μ2 (αναλυτικότερα, κλιμακοστάσια εξόδου-εισόδου από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης: 28,70 μ2 και 31,77 μ2, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες-snack-bar) 94,83m2 και 71,55 m2).

Η συνολική δόμηση των καταστημάτων και των χώρων εισόδου-εξόδου του υπόγειου χώρου στάθμευσης, προς τον ανοιχτό υπαίθριο χώρο (στάθμη +1,00μ), θα είναι συνολικά 274,18 μ2. Τα παραπάνω τετραγωνικά αποτελούν τη δόμηση του όλου έργου.

Η κατασκευή του συνολικού έργου περιλαμβάνει αναλυτικότερα:

«Χώρος πλατείας υπερκείμενης του κλειστού parking και ανοιχτός χώρος στάθμευσης επιβατικών οχημάτων» – «Καταστήματα».

Καταστήματα και έξοδοι υπογείων χώρων συνολικού εμβαδού 274,18 μ2.

Διαμόρφωση ανοικτού χώρου στάθμευσης 25 επιβατικών οχημάτων, μετά των απαραίτητων διαδρόμων κυκλοφορίας και πέντε θέσεις δικύκλων.

Διαμόρφωση ανοικτού χώρου πλατείας, παιδικής χαράς και μικρού αμφιθέατρου καθώς και χώρων πρασίνου.

Το σύνολο των διαμορφώσεων «ανοικτού χώρου στάθμευσης» και χώρων πλατείας καλύπτει 2.008 μ2.

Επίσης στο πρώτο επίπεδο θα διαμορφωθούν οι ράμπες εισόδου-εξόδου του ανοικτού χώρου στάθμευσης καθώς και οι ράμπες προς τους κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες ράμπες ΑμεΑ, καθώς και μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Το υπόγειο πάρκιν θα αποτελείται από τις καθοδικές ράμπες εισόδου-εξόδου οχημάτων από τον εθνικό δρόμο (κλίσης 17%), τις καθοδικές ράμπες εισόδου-εξόδου οχημάτων (κλίσης 17%) προς την επόμενη υπόγεια στάθμη, τους απαραίτητους εσωτερικούς διαδρόμους κυκλοφορίας, το μικρό χώρο γραφείου ελέγχου και εισιτηρίων, τους χώρους κλιμακοστασίων εξόδου κοινού) και δύο μικρές αποθήκες.

Το συνολικό Εμβαδόν του Α υπογείου είναι 2.166,39 μ2 και περιλαμβάνει 68 θέσεις στάθμευσης.

Το δεύτερο επίπεδο θα περιλαμβάνει 71 θέσεις στάθμευσης. Οι ανοικτές θέσεις στάθμευσης της επιφανείας είναι 25 επιβατικά οχήματα. Συνεπώς το σύνολο οχημάτων είναι 164 επιβατικά οχήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το