Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Τσουκαλάς

Τσουκαλάς

Ένας ακούραστος εργάτης της τοπικής αθλητικής δημοσιογραφίας έφυγε χθες από κοντά μας. Σε ηλικία 77 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, ο για περισσότερα από τριάντα χρόνια αθλητικός συντάκτης της «Θεσσαλίας» Απόστολος Τσουκαλάς.

Ξεκινώντας από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και εργαζόμενος κατόπιν σε διάφορες τοπικές εφημερίδες, ο Απόστολος Τσουκαλάς έμελλε να σταδιοδρομήσει στο αθλητικό ρεπορτάζ της «Θεσσαλίας».

Με εργαλείο τη γραφομηχανή του, ο Απ. Τσουκαλάς κατέγραψε όλα τα μεγάλα και μικρά αθλητικά γεγονότα της Μαγνησίας από το 1961 μέχρι τη μέρα που συνταξιοδοτήθηκε, μέσα από τις στήλες της «Θ». Λάτρης του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά και του ναυταθλητισμού, είχε τιμηθεί κατά καιρούς για την προσφορά του, με τελευταίο το βραβείο, που απονεμήθηκε στον εγγονό του, μόλις την περασμένη Παρασκευή από το Δήμο Βόλου.

Μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του είχε συντροφιά το αθλητικό ραδιόφωνο και κρατούσε στατιστικά στοιχεία των αγώνων…

Υπήρξε ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων, ενώ είχε εκπομπή και σε τοπικό ραδιόφωνο. Τον γνώριζαν όλοι οι αθλητικοί παράγοντες στη Μαγνησία, ενώ η ατζέντα του περιείχε χιλιάδες τηλεφωνικούς αριθμούς όλων των συλλόγων σε όλα τα σπορ.

Υπήρξε λαμπαδηδρόμος στη διέλευση της ολυμπιακής φλόγας από το Βόλο το 2004, ενώ είχε ακολουθήσει σε αμέτρητες αποστολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τις τοπικές ομάδες.

Λάτρης του ποδηλάτου και του Βόλου, είχε αρνηθεί πρόταση από αθηναϊκή εφημερίδα, να εργαστεί στην πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Βόλου, προσέφερε τις υπηρεσίες του και στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στο Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης.

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Απ. Τσουκαλάς θα βρει το συνάδελφό του Χρ. Νταϊόγλου, που μόλις χθες συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από το θάνατό του.

Ο Απ. Τσουκαλάς ήταν μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ήταν παντρεμένος με τη Μάχη και είχε δύο παιδιά, την Άρτεμη και το Στάθη, καθώς δύο εγγόνια, τη Ρομίνα και το Θάνο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης. Η οικογένειά του ζητεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης. Η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 8 το πρωί. Η «Θ» και η «ΘτΔ» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Απ. Τσουκαλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο ΠΣΑΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Απ. Τσουκαλάς «υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την αθλητική δημοσιογραφία στο Βόλο, όπου διέμενε. Σε όλη του την καριέρα εργάστηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλία», απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Βοήθησε πολλά νέα παιδιά να μπουν στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ και ήταν συνεχώς δίπλα τους, με τις συμβουλές του και τον ενθουσιασμό που τους μετέφερε. Ο ΠΣΑΤ είχε τιμήσει πρόσφατα τον Απόστολο Τσουκαλά για τη τεράστια προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το