Τοπικά

«Εξαναγκασμένη ταλάντωση» στο Λύκειο Αγριάς

Το Γενικό Λύκειο Αγριάς σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Φυσικών κ. Παναγιώτη Σαραντόπουλο έχουν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ, το πρώτο μέρος της ομιλίας του φυσικού κ. Θρασύβουλου Κων. Μαχαίρα με θέμα «Εξαναγκασμένη ταλάντωση».

Κατά την ομιλία θα παρουσιαστούν με απλό τρόπο τα φαινόμενα «εξαναγκασμένη αρμονική ταλάντωση χωρίς απόσβεση» και «εξαναγκασμένη αρμονική ταλάντωση με απόσβεση», θα δοθούν οι ορθές τους οριοθετήσεις και θα αναλυθούν τα λάθη που υπάρχουν στην αντίστοιχη ενότητα του σχολικού βιβλίου Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα λάθη αυτά, όχι μόνο «βαραίνουν» τη διδασκαλία μας, αλλά αρκετές φορές μάς οδηγούν σε ασκησιολογικές επιλογές επιστημονικά απαράδεκτες, ο εντοπισμός τους καθίσταται αναγκαίος και η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων για την υπέρβασή τους θεμελιωμένων σε μαθηματικές αποδείξεις, κρίνεται επιτακτική. Μετά την παρουσίαση του κάθε φαινομένου θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθούν σημειώσεις. Την ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Αγριάς, μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το