Photo Gallery, Τοπικά

Ένταση έξω από την ΚΟΝΤΙ

Σε βάρος 14 πρώην εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ υποβλήθηκαν από την εταιρία μηνύσεις

Μηνύσεις σε βάρος 14 πρώην εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ένταση, κινήσεις φορτηγών για τη φόρτωση πρώτων υλών, νέες προσλήψεις προσωπικού που είχε αποχωρήσει οικειοθελώς, είναι μερικά από τα στοιχεία του σκηνικού χθες έξω από το εργοστάσιο της Arcelor Mittal στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Οι πρώην εργαζόμενοι που πραγματοποιούν διαμαρτυρία σε δημοτική έκταση που τους έχει παραχωρηθεί έξω από το εργοστάσιο, αντελήφθησαν χθες φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία επρόκειτο να φορτώσουν πρώτη ύλη, ενώ είδαν και κάποιους πρώην συναδέλφους τους που είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς να επιστρέφουν στο εργοστάσιο ως εργαζόμενοι και πάλι.

Το βράδυ μάλιστα η ένταση κορυφώθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος 14 πρώην εργαζομένων είχαν υποβληθεί από την εταιρεία μηνύσεις για παρεμπόδιση των φορτηγών και κινήθηκε από την αστυνομία η διαδικασία του αυτοφώρου. Στο χώρο έξω από το εργοστάσιο βρέθηκαν για συμπαράσταση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου κ. Γιάν. Στεφανόπουλος και γύρω στις 9 μ.μ. η ένταση είχε εκτονωθεί.

«Το σχέδιο που εμείς είχαμε καταγγείλει και είχε ως στόχο να ξεφορτωθεί η εταιρεία από εμάς αρχίζει να υλοποιείται. Πώς είναι δυνατόν μία επιχείρηση που κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έκλεισε να κάνει προσλήψεις και μάλιστα επιλεκτικές» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ κ. Τριαντ. Καρατζιώλης ενώ ο γραμματέας κ. Γ. Χαϊκάλης κατήγγειλε την εταιρεία για πρωτοφανή εμπαιγμό και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση.

«Όλοι όσοι μας άκουγαν να καταγγέλλουμε τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, νόμιζαν ότι υπερβάλουμε. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο ήταν καλά στημένο. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει να παίζουν στις πλάτες μας τέτοια παιχνίδια. Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους» σημείωσε.

Το τελευταίο διάστημα, όπως μάλιστα καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι,  βρίσκονται «υπό στενή παρακολούθηση», καθώς κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία ακόμη και πάνω σε κλαδιά δέντρων. «Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα και θυμίζουν άλλες εποχές. Μας παρακολουθούν από παντού», τόνισε ο κ. Καρατζιώλης. Θέλουν να ελέγχουν τις κινήσεις μας, λες και είμαστε εγκληματίες. Είμαστε εργαζόμενοι που το μόνο που μας ενδιαφέρει και για αυτό παλέψαμε εξαρχής. Να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους».

Όπως τέλος κατήγγειλαν οι πρώην εργαζόμενοι, η εταιρεία δεν κατέβαλλε χθες τη δόση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «την κλιμάκωση της επίθεσης της Coca-Cola στους εργαζόμενους του ομίλου. Η εργοδοσία αυτού του πολυεθνικού κολοσσού ήδη από πέρσι έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους αρνούμενη να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το σωματείο τους. Φέτος, μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά της παραγωγής στη Βουλγαρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί μικρότερο κόστος παραγωγής, ενώ η ίδια ανακοίνωσε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2011 είχε κέρδη 300 εκ. ευρώ! Επίσης, το 2011 όλες οι εταιρείες του Ομίλου πραγματοποίησαν επιστροφές κεφαλαίου προς τους μετόχους, συντηρώντας έτσι τόσο ένα αυξημένο μερίδιο δανεισμού, όσο και ένα υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργάτες της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Να επιβάλλουμε να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, ακόμα και με την εθνικοποίησή του χωρίς αποζημίωση για τον Όμιλο και με έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για να πληρώσουν επιτέλους την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το