Photo Gallery, Αθλητισμός

Άνοιξε ο δρόμος για τον Ολυμπιακό Β.

Ετοιμάζεται να παίξει στη Β’ Εθνική, αφού η Super League είναι θετική στην αναδιάρθρωση

 

Ο δρόμος για τη μερική αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πλέον ανοικτός. Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Super League δέχθηκε να γίνει αναδιάρθρωση με προϋπόθεση τη δέσμευση της Πολιτείας για επιπλέον οικονομική επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ. Απομένει η σχετική υπογραφή από τον υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη και η αποδοχή της Football League. «Ρισκάραμε και δικαιωθήκαμε. Η επιστροφή μας στη Β’ Εθνική είναι δεδομένη» δήλωσε στη «Θ» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Στα Χάνια θα διεξαχθεί το σημερινό φιλικό (6.15 μ.μ.) με την Α.Ε. Διμηνίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η χθεσινή ημέρα ήταν σημαντική για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού έγινε το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για την επίσημη επιστροφή του στα γήπεδα. Η Super League συνεδρίασε για να αποφανθεί σχετικά με την πρόταση της Football League για αναδιάρθρωση από την περίοδο 2013-14, ήτοι με την αύξηση των ομάδων της Α’ Εθνικής σε 18 με την άνοδο πέντε και τον υποβιβασμό τριών ομάδων. Αυτή ήταν και η προϋπόθεση που είχε βάλει η Football League για να δεχθεί στη Β’ Εθνική τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ηρακλή και την Καβάλα.

Όπως αναμενόταν η Λίγκα απέρριψε το σκέλος που αφορούσε την άνοδο και τον υποβιβασμό και αντιπρότεινε να ανέβουν τέσσερις και να πέσουν δύο ομάδες. Όμως το σημαντικό ήταν πως δέχεται να αλλάξει το καταστατικό της και να γίνει η αναδιάρθρωση, εφόσον υπάρξει έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας ότι οι δύο επιπλέον ομάδες που θα μπουν στην κατηγορία δεν θα πάρουν χρήματα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το ποσό που τους αντιστοιχεί θα καλυφθεί από τον ΟΠΑΠ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, που τον διαβεβαίωσε ότι το παραπάνω οικονομικό αίτημα θα γίνει δεκτό.

Έτσι, το …μπαλάκι επιστρέφει στη Football League που καλείται να κάνει δεκτή την αντιπρόταση της Super League, δηλαδή την άνοδο τεσσάρων ομάδων και των υποβιβασμό δύο, ώστε και τυπικά οι τρεις ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα» να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα θα λήξει μέχρι αύριο Πέμπτη, αφού και η πίεση από Πολιτεία και ΕΠΟ είναι έντονη.

Το κλίμα για τους Ολυμπιακό Β., Ηρακλή και Καβάλα στη Super League ήταν θετικό, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. άκουσαν με ενδιαφέρον τους προέδρους των τριών ΠΑΕ κ.κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη (Ολυμπιακός), Θεόδωρο Παπαδόπουλο (Ηρακλής) και Γιώργο Τσοχτουρίδη (Καβάλα), που εξέθεσαν τις απόψεις τους.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως στο τραπέζι έπεσε και πρόταση να ανέβουν οπωσδήποτε στην Α’ Εθνική οι δύο πρώτοι εκ των Ολυμπιακού, Καβάλας, Ηρακλή ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν γενικά στη Β’ Εθνική και τις άλλες δύο θέσεις ανόδου να τις πάρουν οι υπόλοιπες ομάδες βάσει της βαθμολογικής τους κατάταξης. Ωστόσο, μία τέτοια πρόταση θα ήταν απίθανο να γίνει δεκτή από τη Football League και γι’ αυτό δεν προχώρησε.

Μετά το τέλος του Δ.Σ., η Super League εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς».

Δικαιωμένος νιώθει

ο Π. Μποτσιβάλης

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Μιλώντας στη «Θ» δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Όλα πήγαν καλά. Ρισκάραμε και δικαιωθήκαμε. Πλέον η επιστροφή μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στη Β’ Εθνική είναι δεδομένη. Τα μέλη της Super League μας άκουσαν και δέχθηκαν ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκευή το θέμα θα τελειώσει μια και ο υφυπουργός κ. Ιωαννίδης έχει δεσμευτεί ότι τα οικονομικά αιτήματα των ομάδων θα γίνουν δεκτά.

Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος για την τροπή των πραγμάτων. Θεωρώ ότι ακολουθήσαμε σωστή τακτική και γι’ αυτό είμαστε ένα βήμα πριν επισημοποιηθεί η επιστροφή μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν έπραττα διαφορετικά ίσως να φτάναμε στον Νοέμβριο, να μην είχαμε ομάδα και να ήμασταν πάλι στα δικαστήρια.

Εκείνο που πάντως μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλοι οι σύμβουλοι μας είδαν με καλό μάτι. Μάλιστα κάποιοι πρότειναν από τις τέσσερις ομάδες που θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ, οι δύο να είναι υποχρεωτικά όποιοι τερματίσουν πιο ψηλά από τους Ολυμπιακό, Καβάλα και Ηρακλή. Ωστόσο, παρότι αυτό μας ευνοεί εμείς δεν το θέλουμε. Αρνηθήκαμε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε στην Α’ Εθνική με το σπαθί μας. Γι’ αυτό εξάλλου κάναμε μεταγραφές ικανών ποδοσφαιριστών που μπορούν να συνθέσουν ένα ισχυρό σύνολο για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής».

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε μετά το τέλος της συνεδρίασης και ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης, που παραδέχθηκε την αδικία που υπέστησαν πέρυσι οι τρεις ομάδες: «Ακούσαμε τους εκπροσώπους των τριών ομάδων. Έχει υπάρξει μία αδικία στην περίπτωσή τους και θέλουμε να διορθωθεί. Το να πέσουν πέντε ομάδες και να ανέβουν τρεις δεν γίνεται αποδεκτό από εμάς όμως θα μπούμε σε μία συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και αν καλυφθούν οι προϋποθέσεις που θέτουμε, θα προχωρήσουνε σε αναδιάρθρωση. Αυτό θα γίνει άμεσα και αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις θα το κάνουμε. Μπορεί να βρεθεί η λύση, υπάρχουν οι προοπτικές συνεννόησης όλων των φορέων. Πρέπει να τεθούν τα θέματα και δεν μπορούν να λυθούν σε μία, δύο ή τρεις μέρες. Θα επικοινωνήσω με τους φορείς ώστε να έχουμε άμεσα μία επαφή».

Στα Χάνια σήμερα με Α.Ε. Διμηνίου

Τον δεύτερο φιλικό αγώνα του θα δώσει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας αντίπαλο την Α.Ε. Διμηνίου. Το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί στην Πορταριά, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά στα Χάνια και συγκεκριμένα στο γήπεδο του ξενοδοχείου «Πηλέας», ενώ θα αρχίσει στις 6.15 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου ο Γιώργος Βαζάκας θα δοκιμάσει διάφορα πρόσωπα και συστήματα. Λογικά θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές από τον Γρεβενιώτη προπονητή, που θα διαπιστώσει τόσο την αγωνιστική τους κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή, όσο και το αν άρχισαν να αφομοιώνουν την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Επίσης ίσως παίξουν και πάλι ορισμένοι παίκτες που είναι υπό δοκιμή.

Βέβαια, όπως και το ματς με τον Σαρακηνό, έτσι και αυτό δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Η Α.Ε. Διμηνίου διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά συγκροτήματα της Α’ ΕΠΣΘ (πέρυσι κατέκτησε τη 2η θέση με διαφορά μόλις ενός πόντου από τον πρωταθλητή Ρήγα Φεραίο), αλλά δεν παύει να είναι ερασιτεχνική ομάδα και σε σχέση με τον Ολυμπιακό κατώτερη ποιοτικά. Τέλος, η σημερινή πρωινή προπόνηση των «ερυθρολεύκων» θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 8 το πρωί στο γήπεδο της Πορταριάς.

Πανηγυρισμοί από τους φιλάθλους 

Στο άκουσμα της είδησης ότι η Super League είναι θετική στην αναδιάρθρωση, αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επικείμενη επιστροφή της αγαπημένης τους ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συρρέουν φίλαθλοι στα γραφεία των Austrian Boys στην οδό Αγίου Δημητρίου θέλοντας να εκδηλώσουν τη χαρά τους, έστω και αν ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση των «ερυθρολεύκων» στη Β’ Εθνική.

Μάλιστα ο δρόμος έκλεισε από τους ενθουσιώδεις οπαδούς που άναψαν καπνογόνα και βεγγαλικά. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά από μισή ώρα περίπου, με πολλούς φιλάθλους να μένουν ως αργά στα γραφεία του club συζητώντας τις εξελίξεις. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το