Αθλητισμός

«Κάναμε καταπληκτική εμφάνιση»

Τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ

 

 

 

 

Χαρούμενος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά και από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, τονίζοντας σχετικά:

«Κάναμε μία καταπληκτική εμφάνιση με διάρκεια, πρέσινγκ, εναλλαγές και κυκλοφορία της μπάλας και πολλές φάσεις για γκολ. Κληθήκαμε να κάνουμε μία ανατροπή που την πετύχαμε. Είχαμε καλή απόδοση», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κατσαβάκης για να συνεχίσει:

«Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον πρόεδρο, Αχιλλέα Μπέο, για την ονομαστική του γιορτή. Θα συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, υπάρχει μεγάλη κόπωση και δεν θα έχουμε τον Μόνχε. Αισιοδοξώ ότι όσοι κληθούν να παίξουν, θα έχουν την ίδια καλή απόδοση».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου σχολίασε: «Ο Θεός είναι πλουσιοπάροχος, μας δίνει πολλά. Εμείς δεν προσέχουμε. Ήμασταν καλοί και δικαίως έγινε η ανατροπή».

Τέλος, ο Μάκης Κατσαβάκης θεώρησε καθοριστικό το ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι είναι κομβικό ματς. Με ένα θετικό αποτέλεσμα και με μία καλή συνέχεια μπορούμε να αποφύγουμε την τελευταία θέση. Μπορούμε να το πετύχουμε και αυτός είναι ο στόχος μας».

 

Φερέιρα: Μαθηματικά

ελπίζουμε την

πρώτη θέση

Για σωματική αλλά και πνευματική κούραση του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «τριφύλλι» και υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει επηρεαστεί από τα όσα γίνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει τις πραγματικές τις ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται.

«Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες. Μαθηματικά μπορούμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Ο δρόμος της ομάδας και του συλλόγου ήταν δύσκολος τους τελευταίους μήνες, δε θα επαναλάβω πράγματα που όλοι γνωρίζουν. Αυτά επηρέασαν στο να βγάλουμε από τους παίκτες τη διάθεση αλλά και να τους αφαιρέσουμε την κούραση που έχουν», ήταν τα πρώτα λόγια του 64χρονου προπονητή.

Ο Φερέιρα δήλωσε ακόμα πως: «Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτά που γράφονται. Ήθελα να μιλήσω για τη δουλειά που κάνουμε εμείς μέσα στην ομάδα, μια ομάδα ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός που είχε υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και έδινε δύσκολα παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Χάσαμε όμως αυτά που πρέπει να έχει η ομάδα στο μυαλό της για να πάρει τα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει σημαντική κόπωση, αλλά έχει και έμπειρους παίκτες. Έχουμε πολλούς διεθνείς και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν, όλοι γνωρίζετε ότι χάθηκε η αυτοπεποίθηση μας. Θα ήθελα να πω αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι σταθερότητα, αντίδραση και απάντηση, όπως μία ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού πρέπει να έχει».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε επίσης ότι: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα τρία ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να νικήσουμε τους τρεις αγώνες, γιατί παίζουμε όχι μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά διακυβεύεται το όνομα όλων όσων είμαστε στον Παναθηναϊκό.

Καλώ τους φιλάθλους να μας υποστηρίξουν στα επόμενα ματς. Οι φίλαθλοι έχουν δει το δρόμο που βαδίζουμε και είναι σαφές ότι πρέπει να νικήσουμε τα τρία ματς. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι φίλαθλοι μας και να μας στηρίξουν».

Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί τρεις φορές φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα (χθες) νίκησε δίκαια. Είναι ο κακός μας δαίμονας. Σήμερα ήταν καλύτερος, πιο δυνατός. Αυτό που θέλω είναι να πάμε καλά μέχρι το τέλος και με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει το καθήκον μας. Είμαι μαχητής, ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να δίνει μάχη και να νικάει. Δεν θέλω να χάνω».

 

Μπρέσκα: Δίκαιη νίκη

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη και τα καταφέραμε. Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος και είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Εγώ έκανα ένα μεγάλο λάθος και ο Παναθηναϊκός έβαλε το γκολ», ήταν τα πρώτα λόγια του Μάριο Μπρέσκα.

Στη συνέχεια, ο «ερυθρόλευκος» άσος δήλωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί και είχαμε την τύχη με το μέρος μας για να τα καταφέρουμε. Για την ομάδα ήταν πολύ σημαντικό που πήρε τους τρεις πόντους.

Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια για το τέλος των πλέι οφ. Δε ξέρουμε τι θα κάνουμε, αλλά θέλουμε να παίξουμε καλά και τρία αυτά ματς».

Ο Λέαντρο Άλβαρεζ από την πλευρά του τόνισε: «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα. Κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιήσαμε τον κόσμο και κατακτήσαμε μια νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια».

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάρει ώθηση για τη συνέχεια από τη νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Παύλο Μητρόπουλο.

«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, πραγματικά θα ήταν άδικο να χάναμε με βάση την εικόνα που είχαμε και σήμερα (χθες) αλλά και όλη τη χρονιά», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού μέσου που συμπλήρωσε: «Δεν αξίζαμε την ήττα, σηκώσαμε κεφάλι και αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Νομίζω ότι είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και θα διεκδικήσουμε τα πάντα ως το τέλος».

 

Σιμάο: Αποτύχαμε

να κρατήσουμε

το προβάδισμα

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ σε δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου υποστήριξε ότι το λάθος των «πρασίνων» ήταν ότι δεν κράτησαν μπάλα μετά το προβάδισμά τους και έχασαν την καλή ψυχολογία που δημιουργήθηκε μετά το γκολ του Λέτο.

Επίσης, ο Σιμάο σχολίασε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί ωστόσο να κάνει τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ:

«Ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι, όμως καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και αυτό ήταν σημαντικό για την ψυχολογία μας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και τα καταφέραμε, όμως μετά το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως έπρεπε και να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε μετά το γκολ», είπε αρχικά ο Σιμάο.

Στη συνέχεια, ο Αφρικανός άσος πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι παίξαμε με λάθος τρόπο, αλλά ότι αντιμετωπίσαμε λάθος τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι κι αυτό μας στοίχισε πολύ και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ενώ ανέφερε επίσης πως: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ξέραμε μετά τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος ότι δεν θα ήταν εύκολο σνα κερδίσουμε, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, δήλωσε: «Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, όμως δεν πρέπει να χάσουμε κανένα βαθμό ως το τέλος. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, το μυαλό και την καρδιά μας για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Το παιχνίδι που ακολουθεί θα είναι κομβικό για εμάς έτσι ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Τέλος, για την προσωπική του απόδοση τόνισε: «Όσο περισσότερο παίζεις, τόσο καλύτερος είσαι. Ξέρω ότι μπροστά μου έχω μεγάλους παίκτες όπως ο Κατσουράνης και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ωστόσο, θα συνεχίσω να δουλεύω. Είναι θέμα του προπονητή το ποιος θα αγωνίζεται, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα άλλο παρά το να δουλεύω σκληρά».

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το