Τοπικά

«Ζωντανή η διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελειών από την απώλεια των Μεσογειακών»

Υπογραμμίστηκε σε σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Βόλου


 

Ζωντανή παραμένει η διεκδίκηση από όλους τους φορείς της περιοχής της Μαγνησίας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας αντισταθμιστικών ωφελειών για την ανάπτυξη της περιοχής μετά τη ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων, όπως υπογραμμίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Βόλου.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης είπε ότι «η διεκδίκηση των αντισταθμιστικών ωφελειών παραμένει ζωντανή. Ήδη διαμορφώθηκε, όπως πρόσθεσε ένα ενιαίο μέτωπο με όλους τους βουλευτές, όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και προχωράμε στη διαμόρφωση των θέσεων για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται με στόχο την ανάκαμψη της περιοχής. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να μεταφέρουμε την ομόθυμη θέση των φορέων της περιοχής, κλιμακώνουμε την παρέμβασή μας και κάθε βήμα που θα κάνουμε θα είναι τέτοιο ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κων. Καρτάλης σημείωσε ότι «όλοι συμφωνούμε ότι η διεκδίκηση των αντισταθμιστικών παραμένει ζωντανή. Επίσης συμφωνούμε όσον αφορά τις δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για τη στήριξη του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού και ελπίζω στη θετική ανταπόκριση της Πολιτείας.»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θαν. Νάκος τόνισε ότι «η σύσκεψη ήταν χρήσιμη να γίνει, ώστε στη συνέχεια να γίνει η πρέπουσα πίεση προς την Κυβέρνηση, για να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη προς την περιοχή του Βόλου και της Λάρισας, μετά τη ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και ελπίζω αυτή τη φορά «να ιδρώσει» το αυτί των αρμοδίων».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός επισήμανε ότι «η διεκδίκηση αντισταθμιστικών παραμένει ζωντανή για τους τομείς του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, όπως και με τον αρμόδιο υφυπουργό, ώστε να αυτοί να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει. Με τη σημερινή σύσκεψη κορυφώνουμε τη διεκδίκηση και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους δημάρχους και τις πόλεις που ήταν στο φάκελο διεκδίκησης, για να διαμορφωθεί το πλαίσιο των έργων που θέλουμε για την περιοχή της Θεσσαλίας».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Ζέττα Μακρή είπε ότι «είναι υποχρέωσή μας όχι μόνον να συναντήσουμε τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και την υλοποίηση όλων των αντισταθμιστικών έργων προς όφελος των πολιτών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Μαγνησία και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Απ. Νάνος τόνισε ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής στους Μεσογειακούς αγώνες.

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μία άλλη ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και πρέπει να διεκδικήσουμε έναν περιφερειακό δρόμο από την Μπουμπουλήθρα μέχρι και το Μαλάκι, εργατικές κατοικίες στο οικόπεδο της Βαμβακουργίας, τη βελτίωση του Δημοτικού Θεάτρου, επίσης να παραμείνουν υπό δημόσια ιδιοκτησία ο ΟΣΕ, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και να διεκδικήσουμε την ανάπτυξή τους και την παράλληλη στήριξη των ανέργων».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Μαγνησία κ. Π. Μαρκάκης είπε ότι «θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή η διεκδίκηση των αντισταθμιστικών, όμως η στιγμή δεν είναι κατάλληλη, αφού δεν έχουμε απέναντί μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή γιατί όλοι στην κυβέρνηση ασχολούνται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον επικείμενο ανασχηματισμό. Νομίζω πρόσθεσε ότι το αθηνοκεντρικό κράτος δεν έχει πεισθεί ακόμη να δώσει πόρους για την ανάπτυξη της περιφέρειας».

Ο επικεφαλής της τρίτης αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι «η πόλη και η τοπική κοινωνία οφείλουν να διεκδικήσουν τα αντισταθμιστικά οφέλη με σθεναρό τρόπο. Θα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση, πρόσθεσε, ο Δήμος και οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ανάπτυξη του περιαστικού σιδηροδρόμου Βόλου – Λάρισας, ο περιφερειακός δρόμος, το λιμάνι, η αξιοποίηση του οικοπέδου της Βαμβακουργίας, δεν μπορούν να περιμένουν είπε καταλήγοντας».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση απέστειλε τηλεγράφημα όπου ανέφερε ότι λόγω θεσμικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το