Photo Gallery, Τοπικά

«Επιχείρηση» στο σπίτι της οδού Κανάρη

Σήμερα για την απομάκρυνση σκουπιδιών και τυχόν εντοπισμό της 61χρονης ενοίκου

 

Έως και χθες Δευτέρα, αργά το απόγευμα, δεν είχε δώσει σημεία ζωής η 61χρονη, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν εδώ και 10 περίπου μέρες από το σπίτι και την γειτονιά, στην οδό Κανάρη, ενώ προσπάθεια εντοπισμού της μέσα στο σπίτι, αποκάλυψε την αδυναμία της  γυναίκας να συγκεντρώνει ό,τι έβρισκε στο δρόμο και να τα στοιβάζει στο δικό της χώρο.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν σπίτι της την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα: Τα σκουπίδια να φτάνουν μέχρι το ταβάνι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο όροφο του σπιτιού της. Η προσπάθεια περιορίστηκε στο να ανοιχθεί μία δίοδος στην είσοδο του κτιρίου ώστε οι πυροσβέστες να εισέλθουν στο σπίτι για να δούνε αν τυχόν η γυναίκα βρισκόταν εντός και ίσως να μην είναι εν ζωή. Αντίκρισαν όμως αυτό το απίστευτο θέαμα και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Στην κατάσταση που βρίσκεται το σπίτι θεωρήθηκε αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε και επαναλαμβάνεται σήμερα, νωρίς το πρωί, αφού ξεπεράστηκαν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Σε χθεσινή συνάντηση, το απόγευμα, του διοικητή του Αστυνομικού τμήματος με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Βόλου κ. Χαρ. Τσαμπάζη, συμφωνήθηκε να γίνει νωρίς σήμερα το πρωί «επιχείρηση» απομάκρυνσης των σκουπιδιών μέσα από το σπίτι, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού. Η «επιχείρηση» θα αρχίσει στις 7 το πρωί. Θα συμμετέχουν τέσσερα άτομα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο. Δύο φορτηγά θα μεταφέρουν στο σκουπιδότοπο όσα σκουπίδια είχε συγκεντρώσει εδώ και χρόνια η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, εκτός από τα τιμαλφή και τα ρούχα ένδυσης. Παρών στην διαδικασία θα βρίσκονται και αστυνομικοί του τμήματος Βόλου και συγγενικό πρόσωπο της 61χρονης.

Υπολογίζεται ότι στο σπίτι βρίσκονται τόνοι σκουπιδιών που συγκέντρωνε εδώ και χρόνια. Στην γειτονιά υπάρχει έντονη δυσοσμία, ειδικά τις τελευταίες ημέρες με την άνοδο και της θερμοκρασίας.

Ήδη οι γείτονες είχαν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες και είχαν προσφύγει στην Διεύθυνση Υγιεινής ζητώντας να παρέμβει. Πριν από μερικές ημέρες θυροκολλήθηκε από την υπηρεσία έγγραφο απομάκρυνσης στο σκουπιδιών στο σπίτι της. Το έγγραφο φέρεται να βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό της πρόσωπο. Η γυναίκα όμως στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί. Με το έγγραφο η Διεύθυνση Υγείας ζητούσε άμεσα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια καθώς είχε δημιουργηθεί σοβαρή εστία μόλυνσης.

Οι μέρες όμως περνούσαν, η γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής και οι  τόνοι σκουπιδιών παρέμειναν στη διώροφη κατοικία. Κάποιοι εκφράζουν φόβο για την ζωή της 61χρονης, άλλοι ισχυρίζονται ότι ίσως απουσιάζει σε κάποιο ταξίδι ή διαμένει σε άλλο χώρο, καθώς είναι αναγκασμένη να απομακρύνει τα σκουπίδια.

Την Παρασκευή, οπότε και εισήλθαν στο σπίτι πυροσβέστες και αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν θα μπορούσε –έστω και αν βρίσκεται στο σπίτι- να εντοπιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο καθαρισμός του χώρου και η απομάκρυνση των σκουπιδιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Τελευταία φορά οι γείτονες, όπως ανέφεραν στις αρχές, την είδαν πριν από 10 περίπου ημέρες.

 

Τούλα Κεκάτου

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το