Photo Gallery, Τοπικά

«Αγανακτισμένοι» διέλυσαν τη συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ χθες το Βόλο

 

Ένταση επικράτησε στο «Αχίλλειο» και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν

 

 

Αποχώρησαν κάτω από αποδοκιμασίες ο γραμματέας της ΝΕ και οι συμμετέχοντες


 

 

Στόχος των «Αγανακτισμένων» έγινε χθες η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό ομιλητή το γραμματέα της νεολαίας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Κώστα Πανταζή. Η προγραμματισμένη απογευματινή εκδήλωση του κόμματος διακόπηκε με το γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Γ. Φώτη να αποχωρεί κάτω από συνθήματα που τον προέτρεπαν να εγκαταλείψει το πάνελ.

Περίπου 150 άτομα ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου «Αχίλλειο», που είχε κλειστεί για τη συνδιάσκεψη και ρυθμικά χτυπούσαν τα πόδια τους φωνάζοντας «φύγε». Ο γραμματέας του κόμματος και ο πρόεδρος της νεολαίας συγκέντρωσαν τα χαρτιά των ομιλιών τους και αποχώρησαν από την αίθουσα με τους «Αγανακτισμένους» να χειροκροτούν για την… επιτυχία τους και να διαπληκτίζονται με στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ο γραμματέας του κόμματος δέχτηκε και ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ και όταν ζήτησε από τους «Αγανακτισμένους» να επιστρέψουν τη συνέχιση της εκδήλωσης δεν τον άφηναν να μιλήσει και απαιτήθηκε η διακοπή της συνδιάσκεψης.

Ο κ. Φώτης τόνισε ότι κανείς μέσα στην αίθουσα δεν είναι αντίπαλος με τον άλλον και πρότεινε να γίνει και μια ανοιχτή εκδήλωση, σε άλλο χρόνο, και όποιος επιθυμούσε θα μπορούσε να πει τη γνώμη του «χωρίς κραυγές», αλλά η πρόταση απορρίφθηκε και η απαίτηση ήταν να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Νέοι κυρίως σε ηλικία, αλλά και μεσήλικες αποτελούσαν την ομάδα των «Αγανακτισμένων» που φώναζαν συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ να ληστεύει το λαό» και απαιτούσαν να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ενός κόμματος «που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο».

Ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση και αποκαλούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «κλέφτες και λαμόγια». Η αστυνομία δεν κλήθηκε και η συνδιάσκεψη διαλύθηκε με συνθήματα όπως «ουστ, κλέφτες».

Από το φάκελο του κ. Φώτη, έπεσε έγγραφο για το «αναπτυξιακό όραμα του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο», που έγινε από τους «Αγανακτισμένους» φεϊγβολάν, με ειρωνεία.

Λίγο πριν την έναρξη της συνδιάσκεψης κριτική για αναποτελεσματικότητα άσκησε στην κυβέρνηση και ο γραμματέας της νεολαίας κ. Πανταζής. Ο κ. Πανταζής υπογράμμισε την ανάγκη να αποτελέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τη «σφραγίδα» εξόδου της χώρας από την κρίση και να μη διέπεται από καθαρά λογιστικά κριτήρια. Υποστήριξε δε, ότι η προκήρυξη εκλογών πριν την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, συνεπάγεται με αποτυχία.

Ο κ. Πανταζής, τόνισε ότι υπάρχει αγωνία και προβληματισμός για την κατάσταση όπως εξελίσσεται στη χώρα. Έκανε λόγο για θυσίες, στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός τον τελευταίο ένα χρόνο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για την υπογραφή του Μνημονίου, το Μάιο του 2010. «Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει την πατρίδα μας σε γαλήνια νερά, να δώσει διέξοδο και προοπτική και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πανταζής, υπογράμμισε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα περάσει σε λίγες ημέρες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα λογιστικό μοντέλο για την κάλυψη των ελλειμμάτων ή την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. «Η πολιτική δεν είναι λογιστική έννοια. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που να αποτελεί επί της ουσίας τη σφραγίδα της εξόδου της χώρας από την κρίση, που θα βάζει σε νέα λογική το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, την αναπτυξιακή κοινωνική της ανασυγκρότηση και θα θέτει το πολιτικό σύστημα προ των ευθυνών του για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συμβούν», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι αυτή είναι και η απαίτηση του λαού, που τις τελευταίες 13 ημέρες βρίσκεται στους δρόμους. «Ο κόσμος εκφράζει ειρηνικά την αγανάκτησή του και καλά κάνει», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ ρευστά στο πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει αγωνία, προβληματισμός και είναι ώρα ευθύνης για όλους. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο τετραετίας, αλλά αν συνεχιστεί μια πολιτική που αυξάνει τα αδιέξοδα και που δεν είναι αποτελεσματική -η αλήθεια είναι ότι η διακυβέρνηση της χώρας το τελευταίο διάστημα θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική, υπάρχουν ελλείμματα – είτε γίνουν γρήγορα είτε αργότερα, δεν θα έχουμε πετύχει».

Κατερίνα Τασσοπούλου

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το