Τοπικά

Ζημιές στο 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας από εξωσχολικούς – Εγινε και διάρρηξη στο κυλικείο του σχολείου 

Συχνές και σημαντικές είναι οι ζημιές που προκαλούν εξωσχολικοί στο διδακτήριο και τις υποδομές του, όπου στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Έτσι άγνωστοι δύο φορές προκάλεσαν σημαντικές φθορές στις βρύσες, μια φορά έσπασαν ένα τζάμι, ενώ σημειώθηκε και διάρρηξη στο κυλικείο. Επίσης πολύ συχνά στην είσοδο του διδακτηρίου εντοπίζονται ακαθαρσίες και σκουπίδια που αφήνουν άγνωστοι τις βραδινές ώρες.

Στο σχολείο επικρατεί προβληματισμός και μελετούν διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νάνος επισήμανε πως «ένα από τα ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, είναι οι καταστροφές από εξωσχολικούς. Φέτος έχουμε εκτεταμένες ζημιές και ενδεικτικά να αναφέρουμε πως αλλάξαμε δύο φορές τις βρύσες».

Οι βρύσες έσπασαν δύο φορές, την πρώτη στην αρχή της χρονιάς που ο Δήμος ήρθε άμεσα και τις επισκεύασε και τη δεύτερη πριν μερικές εβδομάδες.
«Μάλιστα η μία βρύση ήταν ανοικτή όλο το βράδυ και έτρεχε νερό. Θέλουμε να δούμε τη λύση ενός εσωτερικού διακόπτη, ώστε τουλάχιστον να κλείνουμε τις βρύσες το Σαββατοκύριακο, καθώς μας έχει έρθει λογαριασμός, κοντά στα 1.000 ευρώ για το νερό για το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ από την ενημέρωση που έχουμε είναι πως και τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι πάλι φουσκωμένος.

Και το σχολείο δεν μπορεί να πληρώσει τόσο μεγάλο ποσό» τόνισε ο διευθυντής.
Στην είσοδο του διδακτηρίου οι δάσκαλοι βρίσκουν το πρωί διάφορα σκουπίδια και άλλα άχρηστα αντικείμενα και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια, ώστε να ενισχυθεί ο φωτισμός σε εκείνο το σημείο.
«Κάθε χρόνο είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τις καταστροφές, αλλά φέτος τα πράγματα είναι πιο συχνά και έντονα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κάθε χρόνο έχουμε και μια φθορά» είπε ο κ. Νάνος.

Ενίσχυση φωτισμού
Σαν μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της κατάστασης ο κ. Γιώργος Νάνος επισήμανε πως «ενισχύσαμε τον νυχτερινό φωτισμό με μεγαλύτερες και πιο φωτεινές λάμπες, τύπου led, που είναι πιο οικολογικές και πιο οικονομικές. Μάλιστα δύο φορές καλέσαμε και την αστυνομία για να έρθει και να κάνει επίβλεψη τη νύχτα».
Επίσης στο σχολείο σημειώθηκε και διάρρηξη, με άγνωστους να σπάζουν ένα τζάμι και να μπαίνουν στο κυλικείο. Κτύπησε όμως συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν κάτι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το