Πολιτισμός

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών παρουσιάζει το ημερολόγιο -αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου (κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή) θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο της Εταιρείας του 2018, αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου (Κ. Καρτάλη – Κωνσταντά).
Ο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο από τις πιο πολυσυζητημένες μορφές τέχνης του 20ου αιώνα, γεννήθηκε στην πόλη μας το 1888, πέρασε εδώ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, την αγάπησε πολύ και με τα έργα του, που σήμερα βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσείας της Ευρώπης και της Αμερικής, επέδρασε και συνεχίζει να επιδρά στην εξέλιξη της παγκόσμιας τέχνης.
Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννησή του το 1888 στο Βόλο και 40 χρόνια από το θάνατό του το 1978 στη Ρώμη. Έτσι το φετινό ημερολόγιο της Εταιρείας, του έτους 2018, είναι αφιερωμένο στη μεγάλη αυτή μορφή της τέχνης του 20ου αιώνα.
Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν ο κ. Τάκης Παντελόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η κ. Χρύσα Δραντάκη, Δρ. Κοινωνιολογίας της Τέχνης και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.).
Θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Συνεργαζόμενοι φορείς: Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.ΣΥ.) και το Μορφωτική Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το