Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Κονδύλια για έργα «ανάσας» από τον Κ. Καραμανλή για Βελεστίνο και Σκόπελο

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, για σειρά θεμάτων του Νομού, αρμοδιότητάς του.
Ειδικότερα, για την έναρξη της καταβολής της χρηματοδότησης της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου, ο κ. Καραμανλής,, παραμένοντας πιστός στην αρχική του δέσμευση στην βουλευτή Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι αυτή θα δοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησής του. Υπήρξε, δε, και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έδωσε το «πράσινο φως» για την αρχική χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου της αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού Βελεστίνου, ύψους 500.000€, από πόρους του Υπουργείου του, αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη της υλοποίησης του, εγκαίρως, λόγω και των εορταστικών εκδηλώσεων της παλιγγενεσίας του 2021, που θα διοργανωθούν στην πόλη.
Όσον αφορά στο έργο: «Επιχορήγηση έργου αποκατάστασης παράκτιου δρόμου Σκοπέλου – παραλίας Αγίου Κωνσταντίνου», ο υπουργός τόνισε ότι θα εξετάσει θετικά την χρηματοδότηση, ύψους 175.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, του ως άνω έργου, προκειμένου να μη διακυβευθεί η ασφάλεια των δημοτών και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να συνεργασθούν, στενά, με τον Δήμο προκειμένου να υποβληθεί το απαραίτητο σχετικό τεχνικό δελτίο για να ξεκινήσει η χρηματοδότησή του. Οι διαβεβαιώσεις αλλά και οι οδηγίες για την συνεργασία, δόθηκαν, τηλεφωνικά, την ίδια στιγμή, και στον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Στ. Περίσση.

Δυστυχώς, ο Νομός, πλήττεται, κατά κόρον και επανειλημμένως, από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα τελευταία χρόνια και, ειδικότερα, η Σκόπελος βρίσκεται, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τον Σεπτέμβριο του έτους 2015 έως και σήμερα. Από την τελευταία πλημμύρα του Απριλίου του έτους 2020, εκτός όλων των άλλων, καταστράφηκε, ολοσχερώς, ο παράκτιος δρόμος Σκοπέλου – παραλίας Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω κατολισθητικών φαινομένων, με αποτέλεσμα οι παρακείμενες κατοικίες του δρόμου να κινδυνεύουν, με κατολίσθηση, σε πιθανό μελλοντικό καιρικό φαινόμενο, που θα παρουσιασθεί στο νησί. Οι μελέτες του έργου της αποκατάστασης του ως άνω παράκτιου δρόμου Σκοπέλου -παραλίας Αγίου Κωνσταντίνου, που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί και, συνεπώς, το έργο θεωρείται ώριμο. Δεδομένου ότι το κόστος της κατασκευής είναι αρκετά υψηλό και ο Δήμος Σκοπέλου δεν δύναται, πλέον, λόγω του κορωνοϊού, να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο, η επιχορήγηση του Δήμου είναι, πλέον, μονόδρομος καθώς η καθυστερημένη επισκευή του δρόμου εγκυμονεί τόσο κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όσο και υλικούς.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Καραμανλή για την ειλικρινή διάθεσή του να ενημερώσει αναλυτικά και αποτελεσματικά, την βουλευτή για τα συγκεκριμένα έργα, των οποίων η υλοποίηση θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών και θα βελτιστοποιήσει την ποιότητα της ζωής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το