Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση του Δήμου Αλμυρού με 300.000€ για τις ζημιές από την θεομηνία

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πάντα συνεπής στις δεσμεύσεις του προς την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, ενέκρινε, χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, χρηματοδότηση ύψους 300.000€, για περίοδο 24 μηνών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν και αποκατασταθούν οι ζημιές, που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα, καταστροφικά, καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τον Ν. Μαγνησίας και, ιδιαίτερα, τον Δήμο Αλμυρού.

Η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος ετέθη, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση της βουλευτή με τον υφυπουργό εσωτερικών, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο οποίος, είχε ενημερώσει, τότε, την κ. Μακρή ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου του, διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει, ήδη, εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρούν ταχύτατα τις εγκρίσεις των χρηματοδοτήσεων, που άπτονται της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας, όταν εκδηλώνονται επικίνδυνα φαινόμενα. Άλλωστε, αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι, το τελευταίο διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών έχει εγκρίνει παρατάσεις για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μέχρι 30-06-2021 και στον Δήμο Σκοπέλου μέχρι τις 31-03-2021. Στο, δε, πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» έχει ενταχθεί το έργο για την «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου», με ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, για άλλη μία φορά, τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο, ο οποίος είναι, πάντοτε, πρόθυμος να στηρίξει, παντοιοτρόπως, τις ανάγκες των πολιτών του Ν. Μαγνησίας. Δήλωσε, δε, εξαιρετικά ικανοποιημένη για την εξέλιξη αυτή καθώς ο σχεδιασμός της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και κρίσεων αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών αποτελεί πρώτιστη μέριμνα του υπουργείου προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες, που έχουν πληγεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το