Τοπικά

Βραβείο καινοτομίας σε διορατικό Βολιώτη

Πίσω από την πρόσφατη βράβευση μίας τοπικής εταιρείας στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που έγινε την 1η Ιουνίου στην Πάτρα, κρύβεται ένας διορατικός Βολιώτης που δημιούργησε μία επιχείρηση που στοχεύει στην αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φύσης.
Ο λόγος για τον κ. Χριστόδουλο Βηλαρά, ο οποίος μόλις τον περσινό Απρίλιο ίδρυσε την «Μωly The mythic antidote» και μέσα από μία σειρά καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών έθεσε εξ αρχής ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Προτού, πάντως, αφοσιωθεί στα βότανα, ακολούθησε διαφορετική επαγγελματική πορεία. Αρχικά πήρε πτυχίο θεολογίας, ενώ ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές για τρία χρόνια στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Το 1996 διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, στην οποία εργάστηκε επί 18 συναπτά έτη. Ενδιάμεσα (2000) πήρε με άριστα το διδακτορικό του στη Θεολογία, μέχρι που το 2014 μεσολάβησε ένα απρόσμενο γεγονός μετά την αποχώρησή του από τον τραπεζικό κλάδο.

«Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα μου, ο οποίος ήταν ιερέας στο Αερινό, είχα βρει ένα κουτί, που περιείχε τσάι από τον Ταΰγετο και το είχε στείλει ένας φίλος του από την Πελοπόννησο. Έπειτα από τόσα χρόνια διατηρούσε ανέπαφο το άρωμά του. Ήταν μία έκπληξη για μένα, αν και στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι ήταν μία από τις λεπτομέρειες που δεν έρχονται τυχαία στη ζωή του καθενός και σε κάνουν να αναθεωρήσεις για πολλά», εξομολογήθηκε με περισσή ειλικρίνεια ο κ. Βηλαράς, για να προσθέσει: «Υπήρχαν επίσης παιδικές αναμνήσεις από χωριό της μητέρας του, τη Ζαγορά. Ήμουν ο μόνος από τα τρία παιδιά που συνόδευα του γονείς μου στις εξορμήσεις τους στο βουνό. Εντυπώνονται αυτές οι εικόνες και κάποια στιγμή τα βρίσκουμε ξανά μπροστά μας».
Το πρώτο, ίσως, πράγμα που ρωτούν οι περισσότεροι τον Βολιώτη επιχειρηματία, έχει να κάνει με το πώς επέλεξε τη συγκεκριμένη ονομασία για την εταιρεία του. Κι όμως πρόκειται για μία ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. «Μώλυ στα ομηρικά έπη λεγόταν το μυθικό βότανο που έδωσε ο θεός Ερμής στον Οδυσσέα ως αντίδοτο στα μαγικά της Κίρκης και τον απελευθέρωσε μαζί με τους συντρόφους του», είπε ο κ. Βηλαράς.

Η «Μωly The mythic antidote» εμπορεύεται δύο σειρές προϊόντων. Η πρώτη έχει να κάνει με βιολογικά βότανα της ελληνικής φύσης, όπως είναι η λουίζα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μελισσόχορτο, η ρίγανη, το χαρούπι και ο σιδερίτης (τσάι του βουνού). Η δεύτερη αφορά οκτώ πρωτότυπα μείγματα βιολογικών βοτάνων, που ταξιδεύουν τους καταναλωτές σε έναν υπέροχο κόσμο γεύσεων. «Στα μείγματα, που έχουν βάση το τσάι του βουνού, κάνουμε προσμείξεις με 34 βότανα που τα φέρνουμε απ’ όλο τον κόσμο. Όλες οι συνταγές είναι από τον βοτανολόγο ιατρό που συνεργαζόμαστε, τον Μανώλη Μάνο. Οι γνώσεις του είναι απίστευτες. Τον γνώρισα πέρυσι σ’ ένα συνέδριο. Μέχρι τότε, νόμιζα πως ήξερα πολλά για τα βότανα. Όμως, μέσα από τη γνωριμία μας, συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζα τίποτα. Έδειξα εμπιστοσύνη στον Μανώλη και η πορεία έδειξε ότι έκανα άριστα που στηρίχτηκα επάνω του. Δίνω αρμοδιότητες στους συνεργάτες μου. Όπως για παράδειγμα στη γραφίστρια μας, την Αλεξάνδρα Κοκκέβη, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά σχεδιάζοντας το λογότυπο και τις συσκευασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσο για τα στοιχεία που καθιστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα που δημιουργεί ο Χριστόδουλος Βηλαράς; «Όλα είναι φτιαγμένα στο χέρι, ενώ θέλω να σταθώ επίσης στην καινοτόμα συσκευασία που επιλέξαμε. Το κλασικό σχοινάκι αντικαταστάθηκε με το κλωναράκι του φυτού, που είναι τσάι του βουνού. Έχει υποβληθεί η πατέντα, για να πάρουμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τη λογική ότι αντικαταστήσαμε το σχοινάκι με τον βελούδινο βλαστό του τσαγιού», απάντησε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το