Τοπικά

Τι λέει στη «Θ» ο εθελοντής της ΕΟΔ Μαγνησίας που έσωσε μητέρα από τσαντάκια

 

Σωτήρια αποδείχθηκε την περασμένη Τετάρτη, η επέμβαση του εθελοντή της ΕΟΔ Μαγνησίας Νίκου Ζυγούρη, όταν νεαρή μητέρα με το βρέφος της δέχθηκε επίθεση από τσαντάκια.
Την περασμένη Πέμπτη ο εθελοντής της ΕΟΔ Μαγνησίας Νίκος Ζυγούρης, μετέβαινε σε εκδήλωση των Ahepa HJ13 Αργοναύτες στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Ο ίδιος περιγράφει στη «Θ» πως «περπατούσα στην οδό Βασσάνη γύρω στις 6 το απόγευμα, όταν είδα ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο με ανοιχτή την πόρτα κι έναν άνδρα μέσα και μία γυναίκα να πλησιάζει το όχημα με το μωρό στην αγκαλιά της και να του φωνάζει να φύγει και να σπρώχνονται. Άρπαξα τον άνδρα και τον ακινητοποίησα. Ήταν τσαντάκιας που ήθελε να κλέψει την τσάντα από το αμάξι της μητέρας. Στην αρχή αντιστάθηκε για λίγο, αλλά μετά ζητούσε να τον αφήσω κι ότι έχει AIDS κι ότι πεινούσε. Ζήτησα από τη γυναίκα να καλέσει την αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκαν και συγγενείς της. Το μωρό έκλαιγε. Ήταν θρασύς».
Ο εθελοντής της ΕΟΔ Μαγνησίας αποκαλύπτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται μπροστά σε παρόμοιο περιστατικό κι όπως επισημαίνει «ήμουν μπροστά και σε άλλα περιστατικά. Πρόσφατα νεαρός άνδρας που είχε μπει σε φαρμακείο για να κλέψει χρήματα βγαίνοντας έπεσε πάνω μου, τον ακινητοποίησα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πριν από 3-4 χρόνια είχα βρεθεί σε περιστατικό όπου άνδρας μπήκε σε ζαχαροπλαστείο κρατώντας κατσαβίδι. Δεν είχαμε συνηθίσει να γίνονται τέτοια γεγονότα».
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον άνδρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα αδικήματα.
Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, που του άσκησε μια ακόμη δίωξη για απόπειρα κλοπές και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το