Τοπικά

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου ζητεί επιπλέον τμήμα

Να λειτουργήσει και πέμπτο τμήμα από την ερχόμενη σχολική χρονιά λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, έχει ζητήσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία ωστόσο επιμένει στη λειτουργία τεσσάρων τμημάτων. Πάντως την οριστική απόφαση θα τη λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης για να δώσουν εξετάσεις και να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο δίνοντας πρώτα εισαγωγικές εξετάσεις είναι πολύ έντονο.
Πιο συγκεκριμένα 175 τελειόφοιτοι Δημοτικού αναμένεται να διαγωνιστούν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο που θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Ιουνίου, ενώ στις 13 Ιουνίου θα διεξαχθούν και οι εξετάσεις προσομοίωσης.
Ωστόσο από τους 175 υποψήφιους οι 96 θα μπορέσουν να εισαχθούν στο Μουσικό.

Ουσιαστικά η αναλογία είναι ένας επιτυχών προς δύο υποψήφιους, ενώ με τους 96 εισαχθέντες δημιουργούνται τέσσερα τμήματα, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια.
Το θέμα απασχόλησε τους διδάσκοντες του σχολείου που αποφάσισαν μαζί με τη διευθύντρια να ζητηθεί και η δημιουργία πέμπτου τμήματος, ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν 120 υποψήφιοι και όχι 96.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η διευθύντρια του Μουσικού «σε άλλα σχολεία η βάση εισαγωγής του υποψήφιου στο Μουσικό είναι ο βαθμός 50 και σε εμάς λόγω του έντονου ενδιαφέροντος είναι 92-96 και πλέον. Άρα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και παιδιά με ικανότητες δεν μπορούν να ενταχθούν στο σχολείο. Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε να αυξηθούν οι εισαχθέντες μαθητές από τους 96 στους 120».

Φέτος η διαδικασία άλλαξε και το αίτημα δεν υποβάλλεται στο υπουργείο Παιδείας, αλλά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Ερωτηθείς χθες ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης για την εισήγηση που έκανε στην Περιφερειακή Διεύθυνση απάντησε πως «σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού πρέπει να γίνει δυνατή η σταθεροποίηση των τμημάτων, ειδικά στην περίοδο της υπογεννητικότητας που διανύουμε. Γι’ αυτό και η εισήγησή μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι να μείνουν τέσσερα τα τμήματα στην Α’ Τάξη του Μουσικού Σχολείου».
Η κ. Τζανετοπούλου απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Σαβελίδη, είπε πως «φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει κανένα Γυμνάσιο με πέντε τμήματα».
Η ίδια επισήμανε πως η αύξηση των εισαχθέντων έχει και την προοπτική της συνέχισης των μαθητών στο Λύκειο του Μουσικού, ώστε να καλυφθούν ενδεχόμενες διαρροές προς τα ΕΠΑΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το