Τοπικά

Βραβείο και χρηματικό έπαθλο από τον Δήμο Αλμυρού στον πρώτο των πρώτων

Ένα παιδί που πέρασε από πολλές δυσκολίες, για να φτάσει στην κορυφή, θα στηρίξει έμπρακτα ο Δήμος Αλμυρού. Ο Στάθης Ηλιάκης ο πρώτος των πρώτων στη Θεσσαλία, θα τιμηθεί από τον Δήμο Αλμυρού, όπως αποφάσισε προχθές βράδυ το δημοτικό συμβούλιο, μαζί με όσα παιδιά πέτυχαν στις πανελλαδικές, αλλά σε αυτό το ξεχωριστό παιδί θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ.
Είναι είναι εξαιρετικό παιδί, άριστος μαθητής, με ήθος και πολύ καλό χαρακτήρα, ο οποίος εργάζεται, για να εξασφαλίσει το μεροκάματο. Είναι τιμή για μας να έχουμε τόσο λαμπρούς μαθητές στην περιοχή μας», είπε ο δήμαρχος κ. Εσερίδης.

Ο κ. Εσερίδης τόνισε επίσης ότι θα βραβευτούν όλοι οι επιτυχόντες από την περιοχή του Αλμυρού που αρίστευσαν στις φετινές πανελλαδικές και επιπροσθέτως, πέρα από το χρηματικό έπαθλο που θα δοθεί στον Στάθη Ηλιάκη, ο ίδιος προσωπικά, ως δήμαρχος, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου «να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το εξαίρετο παιδί»,είπε.
Ο Στάθης Ηλιάκης, που ζει με την μητέρα του καθώς ο πατέρας του έχει φύγει από τη ζωή, ήδη εργάζεται για να βγάλει τα έξοδά του και να συμβάλλει στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ο Δήμος Αλμυρού θα προγραμματίσει ειδική εκδήλωση βράβευσης για τον Στάθη Ηλιάκη που έχει στοχεύσει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Ο Στάθης Ηλιάκης από το Γυμνάσιο κερδίζει συνεχώς μαθητικούς διαγωνισμούς.
Μετά την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας όταν ακόμα ήταν μαθητής της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Στάθης Ηλιάκης στόχευσε ψηλότερα και πέτυχε στις πανελλήνιες 19540 μόρια. Έγραψε 20 μαθηματικά και φυσική, 19,8 χημεία και έκθεση 17,9

Ήταν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον μαθητή, ο οποίος και στο παρελθόν έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Η αγάπη του για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία είναι μεγάλη. Και κάθε χρόνο το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από τις διακρίσεις του. Εκτός, όμως, από την αγάπη υπάρχει και η ικανότητα, η γνώση, το πνευματικό υπόβαθρο.
Ο Στάθης έχει μεγάλη έφεση στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά και θέλει να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Ηταν μαθητής με μεγάλες επιτυχίες στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη», της Μαθηματικής Εταιρείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το