Τοπικά

Πρόταση για Σχολή Οικονομικών στο Βόλο και ανεξάρτητη Ιατρική Σχολή ψήφισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με συντριπτική πλειοψηφία η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έλαβε χθες αποφάσεις επί της πρότασης που κατέθεσε ο Υπουργός κ. Γαβρόλγου για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Σύγκλητος αποφάσισε σε μια συνεδρίαση που διήρκησε πέντε ώρες να επιμείνει στην πρότασή της για δημιουργία της Σχολής Οικονομικών στο Βόλο, με ταυτόχρονη δημιουργία τμήματος τουρισμού, ενώ σε ότι αφορά αιτιάσεις φορέων της Λάρισας για δημιουργία πολυτεχνικής σχολής μετά την σύμπτυξη των ΤΕΙ η απάντηση είναι πως τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί από κανέναν σε κανέναν διάλογο επίσημο και οι σκόρπιες προτάσεις δεν αφορούν ούτε το πανεπιστήμιο ούτε το Υπουργείο που δεν έχει θέσει ποτέ το ζήτημα.

«Το πανεπιστήμιο και το Υπουργείο συζητάνε επί πραγματικών δεδομένων και σχεδίων και όχι φανταστικών σεναρίων. Τέτοια ζητήματα δεν έχουν συζητηθεί» τονίστηκε και δεν ετέθη χθες το θέμα και στη Σύγκλητο.
Η απόφαση Γαβρόγλου που στηρίχθηκε στην πρόταση της ηγεσίας του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη σχολών και τμημάτων, κρίθηκε ως απόλυτα θετική βάση για συζήτηση
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για τα ΤΕΙ στη Λάρισα επισημάνθηκε πως τα ζητήματα εξετάζονται ορθολογιστικά και με στοιχεία καθώς από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών στα ΤΕΙ, δεν παρακολουθούν μαθήματα ούτε οι μισοί.
Πρόκειται δηλαδή για εγγεγραμμένους ….αιώνιους φοιτητές.

«Τα νούμερα για τους φοιτητές στα ΤΕΙ είναι εικονικά » τονίστηκε.
Στη Σύγκλητο χθες υποστηρίχθηκε το ζήτημα που θέτουν οι καθηγητές Ιατρικής στη Λάρισα ώστε να δημιουργηθεί σχολή ανεξάρτητη και να μην αποτελεί η Ιατρική τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας. Επίσης χθες αποφασίστηκε να μην αλλάξει ονομασία το Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία.

Χθες στη Σύγκλητο βαρύτητα δόθηκε στις μετακινήσεις των καθηγητών και με ποιες διαδικασίες θα γίνουν αυτές στα νέα τμήματα
Όπως επισημάνθηκε, το σχέδιο συνένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, αποτελεί μια καλή βάση διαβούλευσης η οποία θα αναπτυχθεί τις επόμενες 15 ημέρες και δεν χωράνε τοπικιστικά κριτήρια όταν αναπτύσσεται ένα μεγάλο πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το