Τοπικά

Δύο ακίνητα επιχειρήσεων του Βόλου «βγήκαν στο σφυρί»

Άλλοι δύο πλειστηριασμοί ακινήτων ηλεκτρονικά ήταν προγραμματισμένοι να διενεργηθούν προχθές Τετάρτη σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας, ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ο ένας μόνον διενεργήθηκε και ο άλλος όχι.
Ο πλειστηριασμός που διενεργήθηκε, χωρίς να γίνει γνωστό, αν κατακυρώθηκε και σε ποιόν πλειοδότη, αφορούσε ακίνητο εταιρείας στη ΒΙΠΕ Βόλου, με τιμή πρώτης προσφοράς 25.000 ευρώ και επισπεύδουσα Τράπεζα. Ο δεύτερος, που δεν διενεργήθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, αφορούσε επίσης οικόπεδο με βιοτεχνικό κτίριο ελεύθερου επαγγελματία, οφειλέτη Τράπεζας, στην περιοχή του Σέσκλου, με τιμή πρώτης προσφοράς 235.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουνίου επρόκειτο να διενεργηθούν πλειστηριασμοί για περισσότερα από 13 ακίνητα στη Μαγνησία. Άλλοι από αυτούς διενεργήθηκαν και άλλοι όχι. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καίτοι βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς πλέον δεν υφίσταται το κώλυμα της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων.

Αν και ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί στην πλατφόρμα συμβολαιογράφοι από τη Μαγνησία, έχουν πιστοποιηθεί στην πλατφόρμα συμβολαιογράφοι από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Γρεβενά και την Κοζάνη.
Υπολογίζεται ότι συνολικά από τον Σύλλογο Συμβολαιογράφων Εφετείου Λάρισας έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 15 συμβολαιογράφοι μέχρι σήμερα, με τον αριθμό αυτό να βαίνει αυξανόμενος.
Τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι, που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου κατά τον οποίο υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών.
Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών. Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.
Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων. Όσοι έχουν λάβει μέρος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ενημερώνονται αμελλητί για το αποτέλεσμά του. Ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού συντάσσει τη σχετική έκθεση κατακυρώνοντας τα πράγματα στον πλειοδότη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το