Τοπικά

Βόλος:Ιδιοκτήτρια παντοπωλείου θύμα “μαϊμού” τεχνικού με πανελλαδική δράση

Ιδιοκτήτρια παντοπωλείου σε παραλιακή περιοχή του δήμου Βόλου, έπεσε θύμα 51χρονου απατεώνα με πανελλαδική δράση.
Ο 51χρονος, κάτοικος Αττικής, εξαπάτησε 18 επιχειρήσεις παριστάνοντας τον τεχνικό κινητής τηλεφωνίας, με την «πελατεία» του να είναι ανυποψίαστοι επαγγελματίες τόσο σε περιοχές της χερσαίας όσο και της νησιωτικής επικράτειας. Ο δράστης τηλεφωνούσε σε επιχειρήσεις παριστάνοντας τον τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με το πρόσχημα ότι έπρεπε να ακυρώσει κάρτες χρόνου ομιλίας και αποσπούσε τους κωδικούς τους, τους οποίους μετά μετέφερε σε κινητά «φαντάσματα».
Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας που συνεχίζεται μετά την ταυτοποίηση του απατεώνα, τον Απρίλιο του 2023, οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων εννέα περιπτώσεων με τις απάτες να φτάνουν τις 18 και τη λεία του τα 24.000 ευρώ. Με την ίδια μεθοδολογία, ο 51χρονος “μαϊμού” τεχνικός εξαπάτησε τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2023 εννέα επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα και Κυκλάδες, από τις οποίες απέσπασε τους κωδικούς καρτών συνολικής αξίας 8.223 ευρώ και τις εξαργύρωσε. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Η δράση του 51χρονου είχε εξιχνιαστεί στις 21 Απριλίου του 2023, όταν διαπιστώθηκε ότι από τις 18 Νοεμβρίου ως τις 24 Δεκεμβρίου του 2022 είχε εξαπατήσει συνολικά εννέα περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και άλλα καταστήματα και συγκεκριμένα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και από ένα σε Αρκαδία, Αττική, Ημαθία, Μαγνησία, Σέρρες, Τρίκαλα και Φωκίδα, από τα οποία είχε αποσπάσει τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ.

Στη Μαγνησία
Στη Μαγνησία, ο 51χρονος εξαπάτησε ιδιοκτήτρια παντοπωλείου σε παραλιακή περιοχή του δήμου Βόλου. Το μεσημέρι στις 11 Δεκεμβρίου 2022, ο 51χρονος τηλεφώνησε κι εμφανίστηκε ως δήθεν υπάλληλος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κι έπεισε την ιδιοκτήτρια να εκδώσει 146 κάρτες ύψους 1.800 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε προμηθεύοντας με τον χρόνο ομιλίας κινητά «αχυρανθρώπων» ή «φαντασμάτων» τα οποία χρησιμοποιούσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το