Κατηγορίες: Οικονομία

Βαρουφάκης σε Ντράγκι: Το πρόγραμμα διάσωσης τροφοδότησε την κρίση στην Ελλάδα

Την πρώτη του επαφή με τον επικεφαλής του οργανισμού που δανείζει την Ελλάδα έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Φρανκφούρτη.

Ο Ελληνας υπουργός πέρασε το κατώφλι της ΕΚΤ για το κρίσιμο τετ α τετ του με τον επικεφαλής της τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Το πρόγραμμα διάσωσης ήταν αυτό που τροφοδότησε την κρίση στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, μετά την «εποικοδομητική» όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει και σύμφωνα με το Reuters ότι παρουσίασε στον Μάριο Ντράγκι το μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα παραδοσιακά εργαλεία (cannot be business as usual).

«Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» είπε ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Ντράγκι. Επιπλέον στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Guardian αναφέρει πως ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στον κ.Ντράγκι πως το πρόγραμμα διάσωσης οδηγεί τη χώρα σε αποπληθωριστική κρίση.

Με μαύρο πουκάμισο και μία “ελαφρώς σκουριασμένη” Μερσεντές εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι.

Δηλώσεις δεν έκανε μπαίνοντας στην ΕΚΤ ο κ. Βαρουφάκης και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν θα δώσουν συνέντευξη τύπου μετά την συνάντησή τους.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των κ. Βαρουφάκη – Ντράγκι θα βρεθεί το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Ηδη, ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από την Κομισιόν να αυξηθεί το όριο των εντόκων γραμματίων που εκδίδει η Ελλάδα στα 25 δισ. από 15 δισ. που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η συναισθηματική και καλλιτεχνική συνθήκη μιας έκθεσης…Άγγιγμα: Ένας χρόνιος δεσμός

  Της Χρύσας Δραντάκη, δρ Κοινωνιολογίας Τέχνης, επιμελήτριας της έκθεσης, ιδρυτικής διευθύντριας της Σχολής-ΙΕΚ Δήμου…

24 Δεκεμβρίου 2023

Τέτοιες μέρες… τέτοια λόγια!

    Χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία    Του  Δημήτρη Χ. Σάββα   Τούτες τις μέρες των εορτών……

24 Δεκεμβρίου 2023

Οι μαθητές-πρέσβεις του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου στο Ερωτηματολόγιο του Proust-Η εμπειρία από τα έδρανα  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

    Καλεσμένοι μου σήμερα στη χριστουγεννιάτικη «Θεσσαλία» οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πρότυπου…

24 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση από το «Τεχνοποίημα» για τη στήριξη της δράσης «Θαύμα»

  Αρκετός ήταν ο κόσμος που πέρασε χθες από τον Άγ. Νικόλαο, όπου είχε στηθεί…

24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις, χειροτεχνίες και μπισκότα από μαθητές

  Εντυπωσιακές - και εύκολες στην κατασκευή τους - δημιουργίες, χειροτεχνίες και γλυκά, ετοίμασαν οι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μέλη του ΣΔΥΒ εκπαιδεύτηκαν σε ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή, για αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα…

24 Δεκεμβρίου 2023