Οικονομία

Βαρουφάκης σε Ντράγκι: Το πρόγραμμα διάσωσης τροφοδότησε την κρίση στην Ελλάδα

varoufakis-draghi

Την πρώτη του επαφή με τον επικεφαλής του οργανισμού που δανείζει την Ελλάδα έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Φρανκφούρτη.

Ο Ελληνας υπουργός πέρασε το κατώφλι της ΕΚΤ για το κρίσιμο τετ α τετ του με τον επικεφαλής της τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Το πρόγραμμα διάσωσης ήταν αυτό που τροφοδότησε την κρίση στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, μετά την «εποικοδομητική» όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει και σύμφωνα με το Reuters ότι παρουσίασε στον Μάριο Ντράγκι το μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα παραδοσιακά εργαλεία (cannot be business as usual).

«Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» είπε ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Ντράγκι. Επιπλέον στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Guardian αναφέρει πως ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στον κ.Ντράγκι πως το πρόγραμμα διάσωσης οδηγεί τη χώρα σε αποπληθωριστική κρίση.

Με μαύρο πουκάμισο και μία “ελαφρώς σκουριασμένη” Μερσεντές εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι.

Δηλώσεις δεν έκανε μπαίνοντας στην ΕΚΤ ο κ. Βαρουφάκης και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν θα δώσουν συνέντευξη τύπου μετά την συνάντησή τους.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των κ. Βαρουφάκη – Ντράγκι θα βρεθεί το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Ηδη, ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από την Κομισιόν να αυξηθεί το όριο των εντόκων γραμματίων που εκδίδει η Ελλάδα στα 25 δισ. από 15 δισ. που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το