Αθλητισμός

Μέλη του ΣΔΥΒ εκπαιδεύτηκαν σε ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή, για αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και για θέση ανάνηψης, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου σε διοργάνωση από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας που έκανε την παρουσίαση με στελέχη της, από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου που μάλιστα παραχώρησε την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση και από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου.
Ήταν μια εκδήλωση που ξεχωρίζει από κάθε άλλη, καθώς αφορά ζητήματα ζωτικής ανάγκης που μπορεί να παρουσιαστούν στον καθένα μας. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να σωθεί μια ζωή. Ή αντιθέτως να χαθεί, αν σε κάποιο έκτακτο περιστατικό δεν βρίσκεται κάποιος που να έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να επέμβει άμεσα.
Ο Βασίλης Ηλιόπουλος από την πρώτη στιγμή απέσπασε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κοινού. Αρχικά αναφέρθηκε στο θεωρητικό κομμάτι, και κατόπιν στην πράξη έδειξε κατά την εκπαίδευση πότε πρέπει να κάνουμε ΚΑΡΠΑ, με ποιο τρόπο, καθώς και πως να χρησιμοποιούμε τον απινιδωτή εφόσον υπάρχει διαθέσιμος. Έδειξε επίσης πως αντιμετωπίζεται η πνιγμονή από ξένο σώμα, και πως βάζουμε ένα άτομο σε θέση ανάνηψης. Στο τέλος της παρουσίασης ο Βασίλης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα από τις τόσες δεκαετίες στις οποίες είναι εθελοντής καθημερινά, και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, όπως βέβαια όλη η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί θερμά τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και τους εθελοντές της Λέσχης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, τους καθηγητές, τον διευθυντή και τους μαθητές του Σχολείου, τα μέλη του ΣΔΥΒ, κάθε πολίτη της Μαγνησίας που παρακολούθησε την εκπαίδευση.

Διακρίσεις σε Βουλιαγμένη και Χαλάνδρι
Αν και λόγω των γιορτών οι αγώνες σε αυτό το διάστημα λιγοστεύουν, οι δρομείς του ΣΔΥΒ πέτυχαν το «δύο στα δύο» σε διακρίσεις σε σημαντικούς αγώνες που έγιναν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Αττική. Ο Γιώργος Δαφνής με χρόνο 16:20 κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ των 970 δρομέων στα 5 χιλιόμετρα, ενώ αναδείχθηκε και νικητής στην κατηγορία, στο Run the Lake Vouliagmeni. Ο Αλέξανδρος Λουλούδης τερμάτισε 127ος μεταξύ των 1.093 δρομέων στα 18,8 χιλιόμετρα της Βουλιαγμένης, με 1 ώρα 35:46. Λίγες ώρες αργότερα, στο Chalandri Run the Christmas Night 4,6 χλμ ο Σπαρταθλητής Γιάννης Πανταζής τερμάτισε 3ος γενικής κατάταξης μεταξύ των 510 δρομέων, με 16:37.

Η συνεστίαση του συλλόγου
Μία (ακόμη) πολύ όμορφη βραδιά για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου αποτέλεσε η συνεστίαση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου στις «Μουριές», όπου δεν υπήρξε ούτε μία κενή θέση. Όλοι το έριξαν λίγο έξω, και γιόρτασαν την πλούσια δράση της χρονιάς που φεύγει με τον καλύτερο τρόπο.

Οι προσεχείς δράσεις του ΣΔΥΒ
Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 στις 10.00 το πρωί θα γίνει το καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο, με ομαδική εκκίνηση από την αφετηρία του Ημιμαραθωνίου στην παραλία του Βόλου. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική προπόνηση0ελεύθερο τρέξιμο σε όση απόσταση θέλει να τρέξει κάθε συμμετέχοντας. Στο εορταστικό τρέξιμο φυσικά μπορεί ελεύθερα να λάβει μέρος κάθε πολίτης και επισκέπτης της Μαγνησίας, ηλικίας από 1 ως… 101 ετών
Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνει στο «Ράντζο» την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ώρα 13.00. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.
Το ως τώρα καλεντάρι του 2024 με τους κυριότερους αγώνες που έχουν ανακοινωθεί, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
– 18 Φεβρουαρίου 7ο Γεντίκι Trail.
– 10 Μαρτίου 15ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος».
– 10 Μαρτίου Ημιμαραθώνιος Αθήνας.
– 7 Απριλίου 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου.
– 14 Απριλίου 7ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα.
– 21 Απριλίου 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».
– 12 Μαΐου 13ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα.
– 19 Μαΐου 12o Skiathos Trail Run 2024 «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη».
– 21-22 Σεπτεμβρίου 18ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.
– 9-10 Νοεμβρίου 41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.

Share
Ετικέτες: ΣΔΥ Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Dixie Chicks: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Laura Lynch, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε η Λόρα Λιντς (Laura Lynch). Σύμφωνα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βιβλία – δώρα για αγαπημένα πρόσωπα

  Έξι συνεργάτες της «Θ» προτείνουν για τις γιορτές από ένα αγαπημένο βιβλίο - δώρο.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Στις 30 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το “6ο Volos Santa Run”

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,  με την υποστήριξη του Κένταυρου Βόλου, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων…

24 Δεκεμβρίου 2023

Προσέλκυση επενδύσεων στο real estate

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού - κατασκευαστή PKK Constructions Ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά ακινήτων…

24 Δεκεμβρίου 2023

Σε ανοδική πορεία το τμήμα στίβου της Νίκης

Σε ανοδική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται το τμήμα στίβου της Νίκης. Οι επιτυχίες στις διάφορες…

24 Δεκεμβρίου 2023

Γιορτινό τραπέζι από τον Δήμο Βόλου – Αχ.Μπέος “Πάντα δίπλα στον πολίτη” – video

Και φέτος ο Δήμος Βόλου διοργάνωσε τραπέζι αγάπης για τους πολίτες στην πλατεία Αγ. Νικολάου.…

24 Δεκεμβρίου 2023