Τοπικά

Βαριές ποινές για ρευματοκλοπές σε τρία άτομα από την περιοχή του Αλιβερίου

Βαριές ποινές επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τέσσερις Έλληνες Ρομά από την περιοχή Αλιβερίου, που συνελήφθησαν το πρωί σε επιχείρηση της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή.
Ειδικότερα το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε έναν 24χρονο, που συνελήφθη, διότι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, φέρεται να έκλεβε ρεύμα για πέντε χρόνια, συνολικής αξίας 8.000 ευρώ. Μάλιστα την ώρα της σύλληψής του φέρεται να είχε αναμμένους προβολείς και σποτάκια, παρ’ ότι ήταν πρωί…

Για το ίδιο αδίκημα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 20 μηνών έκαστος, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ένας 31χρονος και ένας 32χρονος επίσης Έλληνες Ρομά, που συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Αλιβέρι. Και οι δύο φέρονται από τον ΔΕΔΔΗΕ να έκλεβαν ρεύμα πέντε χρόνια, αξίας 8.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.
Ένας τέταρτος 49 χρόνων που επίσης συνελήφθη, ζήτησε και έλαβε αναβολή και θα δικαστεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο. Μάλιστα ο κατηγορούμενος κατά την αποχώρησή του χθες από τη δικαστική αίθουσα, φέρεται να απείλησε τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, που ήταν μάρτυρας.
Η χθεσινή εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Τμήματος Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καθώς και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Και οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να είχαν ρίξει γάντζους στα καλώδια της ΔΕΗ, απ’ όπου έκλεβαν ρεύμα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 13 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερα άτομα, ηλικίας 24 έως 49 ετών, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και εννέα άτομα, ηλικίας 24 έως 68 ετών, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Βεβαιώθηκαν συνολικά 61 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το