Κόσμος

Τραγωδία στη Ρωσία: 15 νεκροί από μεγάλη φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Κοστρομά

Τραγωδία στην πόλη Κοστρομά, στις όχθες του Βόλγα ανατολικά της Ρωσίας, καθώς 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη φωτιά ππου εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε νυχτερινό κέντρο.

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία, 15 άνθρωποι έπεσαν θύματα της πυρκαγιάς, καθώς οι σοροί δύο ακόμη νεκρών βρέθηκαν κατά την ανάλυση των ερειπίων», ανέφερε η τελευταία ενημέρωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εισαγγελία, η χρήση πυροτεχνημάτων από έναν από τους θαμώνες ενδέχεται να προκάλεσε τη θανατηφόρα πυρκαγιά.

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης φωτιάς, η οροφή του καταστήματος κατέρρευσε σε ολόκληρη την έκτασή του – 3,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ τον χώρο εκκένωσαν περίπου 250 άτομα.

Ο κυβερνήτης της Κοστρόμα, Σεργκέι Σιτνίκοφ, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι από το περιστατικό τραυματίστηκαν επίσης πέντε άτομα.

«Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς. Έλαβαν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Το περιφερειακό τμήμα υγείας διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται νοσηλεία», έγραψε.

Η Κύρια Διεύθυνση του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης για την περιοχή της Κοστρομά ανέφερε ότι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει, πλέον, να ελέγξουν τη φωτιά.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το