Τοπικά

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις και τον πόλεμο

Το Ξεκίνημα Βόλου στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις του ΝΑΤΟ την οποία καλούν Αριστερές Οργανώσεις την Πέμπτη 12/5, στις 7:00μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την συμφωνία που υπέγραψε με τις ΗΠΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θέλει να κάνει τη χώρα μας μια μεγάλη και μόνιμη ΝΑΤΟϊκή βάση. Η επιλογή αυτή της ελληνικής άρχουσας τάξης σε τίποτα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες καπιταλιστές βρίσκονται ιστορικά δεμένοι με το άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για τα δικά τους συμφέροντα. Η πρόσδεση αυτή γίνεται πιο στενή στις σημερινές συνθήκες όπου ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις γίνεται πιο σκληρός και επειδή η ελληνική άρχουσα τάξη εκτιμά ότι ενισχύεται στον ανταγωνισμό της με την Τουρκική άρχουσα τάξη.

Η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία των Ελλήνων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσα από τη συνεργασία και τον κοινό διεθνιστικό αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας, των γειτονικών Βαλκανικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής. Πραγματικός εχθρός μας είναι η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική οικονομική ελίτ που καταργούν δικαιώματα και χτυπάνε το βιοτικό μας επίπεδο.

Επιπλέον, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη συγκέντρωση με παρόμοια αιτήματα, από φορείς που ελέγχει το ΚΚΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση δυο ξεχωριστών συγκεντρώσεων για το ίδιο θέμα είναι λάθος και δεν βοηθά στην μαζική συμμετοχή. Σταθερή θέση του Ξεκινήματος είναι ότι το ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ανατρεπτικής Αριστεράς οφείλουν να συνεργάζονται και να καλούν σε κοινές κινητοποιήσεις για θέματα στα οποία συμφωνούν. Πολιτικές διαφορές υπάρχουν και είναι πραγματικές ανάμεσα στην Αριστερά. Αυτές οι διαφορές δεν πρέπει να κρύβονται. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο στην ενωτική δράση. Όπως άλλωστε υποστήριζαν οι Μπολσεβίκοι και η 3η Διεθνής στα χρόνια του Λένιν «βαδίζουμε χώρια, χτυπάμε μαζί». ν ιμπεριαλισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το