Τοπικά

Ο Αργύρης Κοπάνας στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας-Συνεργασία με την διεύθυνση

Τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Αιδίνιο, επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή Στέφανου Ραφτόπουλου. Ο κ. Κοπάνας, ο οποίος συνοδευόταν από την πρόεδρο και τον τοπικό σύμβουλο της ΔΚ Νέας Αγχιάλου, Βάσω Παρασκευοπούλου και Δημήτρη Σπύρου αντίστοιχα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό, τους φρουρούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους της γεωργικής υπηρεσίας και περιηγήθηκε στους χώρους των φυλακών.
Ο κ. Κοπάνας δήλωσε έκπληκτος με τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αποτελούν ένα καινοτόμο μοντέλο ανοιχτής διαβίωσης και έκτισης ποινής, αφού οι κρατούμενοι απασχολούνται σε καλλιέργειες, βοσκοτόπια, ηλεκτρολόγειο, μηχανουργείο και φούρνους, παράγοντας προιόντα, που μπορούν να καλύψουν ανάγκες των κρατουμένων και δημόσιων φορέων και ιδρυμάτων”.
Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Κοπάνας, “οι περισσότερες θέσεις παραμένουν κενές διότι αυστηροποιήθηκαν οι προυποθέσεις μεταγωγής και πολλοί κρατούμενοι επέστρεψαν στις κλειστές φυλακές με συνέπεια ο θεσμός αυτός αντί να ενισχύεται να έχει αποδυναμωθεί”.
Ο κ. Κοπάνας συζήτησε με τον κ. Διευθυντή “τρόπους συνεργασίας στο πεδίο της διασύνδεσης των φυλακών με την τοπική κοινωνία επ’ ωφελεία και των δύο με απώτερο στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων μέσα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την παραγωγή έργου” και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς της διεύθυνσης στους αρμόδιους φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το