Τοπικά

Το Συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης δημιουργεί την Επιτροπή Πολιτών Βόλου

Το Συντονιστικό Όργανο της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου καταγγέλλει πως «έπεσε θύμα μιας φαύλης πράξης παρεκτροπής της δημοκρατικής λειτουργίας της Επιτροπής Αγώνα, στερούμενο την πρόσβαση στη σελίδα της Επιτροπής στο Facebook και στο επίσημο mail. Μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία, το Συντονιστικό, θα δημοσιοποιεί τις θέσεις του ως “epitropi politon volou” ([email protected]) από τον τύπο και ιστοσελίδες όμορων κινημάτων.

Στο μεταξύ, στις 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαδικτυακή Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε η πλειοψηφία του εκλεγμένου Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ. Στη συνέλευση συμμετείχαν 45 πολίτες και εκπρόσωποι κινημάτων όπως παράρτημα του Ελληνικού τμήματος των Extinction Rebellion.
Στη Γενική Συνέλευση έγινε διαβούλευση του προτεινόμενου κανονισμού λειτουργίας και τέθηκε προς ψήφιση, όπου και επικυρώθηκε παμψηφεί. Τα βασικά σημεία συμπεριλάμβαναν την πρόταση ότι η Γενική Συνέλευση των πολιτών είναι το ανώτερο όργανο που αποφασίζει τις κινήσεις του αγώνα που προτείνει το Συντονιστικό, στα πλαίσια της αμεσοδημοκρατίας που χαρακτήριζε πάντα την Επιτροπή, όπως και το ότι δεν γίνονται δεκτοί εκπρόσωποι κομμάτων εφόσον προβάλλουν αυτήν την ιδιότητα εις βάρος του αγώνα, ούτε γίνονται ανεκτές ρατσιστικές ή σεξιστικές συμπεριφορές που βλάπτουν τους σκοπούς ενός κινήματος για καθαρό αέρα για όλους.
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δημιουργίας συστήματος μετρητών αέριας ρύπανσης από τους πολίτες για τους πολίτες, του οποίου τα τέσσερα πρώτα συστήματα καταγραφής αναμένεται να τοποθετηθούν στην πόλη τον ερχόμενο μήνα.
Συζητήθηκε η εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών από μειοψηφία μελών με την υποβάθμιση του κεντρικού ρόλου της Γενικής Συνέλευσης και κατάργηση του Συντονιστικού οργάνου από μία κλειστή άτυπη ομάδα που αποφασίζει για όλα, την παράνομη υποκλοπή και δημοσιοποίηση μηνυμάτων του Συντονιστικού και την υφαρπαγή της σελίδας της Επιτροπής στο Facebook η οποία τελεί υπό κατοχή, όπως και των κωδικών του email»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το