Τοπικά

Το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου «έχασε» τα νερά της Κουκουράβας από κατολίσθηση

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κατολίσθηση στο υδραγωγείο πηγών της Κουκουράβας θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ το επόμενο διάστημα μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο. Η ανάθεση της σύμβασης έχει προϋπολογισμό 55.000 ευρώ και η προμήθεια θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε 12 Ιανουαρίου 2019. Παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση τα δίκτυα μεταφοράς και συγκέντρωσης των νερών από τις τοπικές υδρομαστεύσεις. Οι υδρομαστεύσεις στο σύνολο τους υπέστησαν μικρές ζημιές, με αποτέλεσμα το νερό να συγκεντρώνεται αλλά να μην μπορεί να μεταφερθεί στο υδραγωγείο του Βόλου.
Η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ με επισκέψεις στο σημείο εκτίμησε τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν και η μελέτη παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι για να προχωρήσει η δημοπράτηση των εργασιών.

Οι πηγές της Κουκουράβας συγκεντρώνουν το 16% του συνολικού πηγαίου νερού. «Πρόκειται για σημαντική ποσότητα και καλής ποιότητας νερό. Εξακολουθεί να συγκεντρώνεται αλλά δεν έρχεται σε εμάς, και καταλήγει στο ρέμα διότι καταστράφηκε το δίκτυο. Πρέπει να το επισκευάσουμε και να το προστατεύσουμε και από περαιτέρω ζημιές» δήλωσε ο διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών Μιλτιάδης Φαναριώτης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκαν επίσης οι αμοιβές των δικηγόρων για τους δικαστικούς χειρισμούς τους σε νομικές υποθέσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Κατά της αμοιβής του δικηγόρου για την νομική εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά την ανακοπή διαταγής πληρωμής 18 εργαζομένων της Επιχείρησης για την περικοπή στους μισθούς τους ψήφισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Παράλληλα καταψήφισε την νομική στήριξη της ΔΕΥΑΜΒ υπέρ του πρώην προέδρου της Απ.Γαλάτη για την υπόθεση απόλυσης του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων.
Τέλος, ο κ. Ζεμπέογλου καταψήφισε το πρακτικό για την ανάθεση της παραγωγή, διαχείρισης και επίδοσης λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ. Προσωρινός ανάδοχος αναδέχθηκαν τα ΕΛΤΑ και θα λάβουν 273,540 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το