Τοπικά

«Θερίζουν» γρίπη και covid: Πάνω από 400 άτομα στα επείγοντα των δύο νοσοκομείων της Λάρισας στις γιορτές – Τι λέει ο Γουργουλιάνης

Η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού συνδυαστικά με τις εποχικές λοιμώξεις της γρίπης, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που έχει αυξήσει κατακόρυφα ξανά τους θανάτους σε καθημερινή βάση στη χώρα μας, ενώ έχουν εντείνει δραματικά και την πίεση στα νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, μόνο για την περίοδο των γιορτών στην Λάρισα, το δύο νοσοκομεία της πόλης, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό, δέχθηκαν περίπου περισσότερα από 400 άτομα με συμπτώματα, τα περισσότερα εξ’ αυτών με γρίπη!

Την ίδια ώρα, τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία της Λάρισας με τα φάρμακα για τις ιώσεις να γίνονται ανάρπαστα, ενώ αυξάνονται διαρκώς και οι πολίτες που κάνουν χρήση μάσκας για να προστατευτούν.

ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ: ΑΥΞΗΘΗΚΕ 20 ΦΟΡΕΣ Η ΓΡΙΠΗ, ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, σημειώνοντας ότι «αυτό που φαίνεται να αυξήθηκε πάρα πολύ, ενώ ο κορονοϊός αυξήθηκε περίπου δύο φορές στις προσελεύσεις των ασθενών που έρχονται στο νοσοκομείο, είναι η γρίπη που αυξήθηκε 20 φορές από τις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Το κύμα που περιμέναμε να έρθει μετά τις γιορτές, ήρθε νωρίτερα μέσα στις γιορτές».

ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Χαμηλή είναι η εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη στην περιοχή της Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνο Κουτσούκη, ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα είδη φαρμάκων και σκευασμάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας ο κ. Κουτσούκης επεσήμανε ότι παρατηρούνται ελλείψεις σε είδη ινσουλινών για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, σε αντιβιοτικά για παιδιά καθώς και σε οφθαλμολογικά σκευάσματα.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο για τη γρίπη και τα χαμηλά ποσοστά κάλυψης, ο κ. Κουτσούκης τόνισε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έναρξη των εμβολιασμών στα φαρμακεία ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Τέλος επέκρινε την πολιτική της Ε.Ε στον τομέα του φαρμάκου, με αφορμή την απόφαση για την απόσυρση, λόγω παρέλευσης της ημερομηνίας λήξης, των φαρμάκων της Pfizer για τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν πριν λήξουν, σε χώρες μέλη.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το