Τοπικά

Θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ στο ΓΕΛ Αγριάς

Αίθουσες προκάτ για να αντιμετωπιστεί το κτιριακό ζήτημα και να μπορούν οι μαθητές να κάνουν χωρίς προβλήματα το μάθημά τους, αναμένεται να τοποθετηθούν εντός των ημερών στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ Αγριάς. Το αίτημα έχει υποβληθεί στον Δήμο από το σχολείο και έχει εγκριθεί.
«Το σχολείο διαθέτει εννιά τμήματα και οι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, αίθουσες και εργαστήρια είναι επίσης εννιά. Έτσι αναγκαζόμαστε να κάνουμε μαθήματα επιλογής, αλλά και ομάδων προσανατολισμού ακόμη και στο εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών» τόνισε ο διευθυντής του ΓΕΛ Αγριάς κ. Θωμάς Καρανίκας και πρόσθεσε πως «επειδή το πρόβλημα ήταν έντονο και πέρυσι, ζητήσαμε από τον Δήμο να προχωρήσει στην τοποθέτηση μιας ή δύο αιθουσών προκάτ στον αύλειο χώρο, ώστε τα εργαστήρια να επιτελούν τον ρόλο που έχουν. Το αίτημά μας έχει εγκριθεί και αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες την τοποθέτηση των αιθουσών προκάτ».

Πάντως το ΓΕΛ Αγριάς θα προστεθεί στη λίστα των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που έχουν στους αύλειους χώρους αίθουσες προκάτ για να στεγάζονται τμήματα.
Το σχολείο διαθέτει 210 μαθητές και από πέρυσι έχει ένα τμήμα λιγότερο λόγω της στροφής ορισμένων μαθητών στο ΕΠΑΛ.
«Έχουμε μαθητές από έντεκα χωριά του Νοτίου Πηλίου» σημείωσε ο κ. Καρανίκας και πρόσθεσε πως «στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τη Γατζέα και τον Άγιο Βλάσιο μέχρι και το Νεοχώρι. Αρκετά παιδιά προέρχονται από αγροτικές και ημιαστικές περιοχές και προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους για τη μόρφωση και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι και φέτος είχαμε αρκετές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι κατόρθωσαν να πετύχουν στις σχολές που επιθυμούσαν».
Εδώ και μερικές ημέρες το ΓΕΛ Αγριάς φιλοξενεί καθηγητές από το εξωτερικό στο πλαίσιο προγράμματος Εράσμους που συμμετέχει.

Αναπληρωτές
Τρεις αναπληρωτές φιλόλογοι, δύο φυσικών επιστημών και ένας κοινωνικών επιστημών, τοποθετήθηκαν στα σχολεία των Βορείων Σποράδων για να καλύψουν κενά, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε ζητήσει περισσότερους αναπληρωτές για τη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το