Τοπικά

Τέσσερα στα δέκα περιστατικά καρκίνου στο Νοσοκομείο Βόλου αφορούν στο μαστό “Θ”

καρκίνοσ μαστού

Στο μαστό αφορά το 40% των περιστατικών καρκίνου στο Νοσοκομείο Βόλου. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως σε ένα ποσοστό 80% και πλέον οι γυναίκες θεραπεύονται, αρκεί βέβαια να εντοπιστεί έγκαιρα.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του έκοψε χθες στο ξενοδοχείο «Παρκ» ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας «Υποστηρίζω» παρουσία πολλών μελών και φίλων.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελένη Φουστούκου τόνισε πως τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου ανέρχονται στα 210 που κάνουν θεραπείες στο Βόλο, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ωστόσο οι καρκινοπαθείς στο Νομό είναι πολύ περισσότεροι και οι οποίοι τραβούν το δικό τους «Γολγοθά».
«Όταν μαθαίνεις ότι πάσχεις από καρκίνο, ταράσσεσαι, νιώθεις οργή και άρνηση. Στη συνέχεια προσπαθείς να ισορροπήσεις και να δώσεις τη μάχη σου. Και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να έχεις τη στήριξη από το σύντροφό σου κυρίως, αλλά και από το ευρύτερο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον» τόνισε η κ. Φουστούκου που για επτά χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια.
Η ίδια πρόσθεσε πως «στο σύλλογο έχουμε και μέλος που για δώδεκα χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο και τα κατάφερε. Βέβαια οι περισσότεροι αγωνίζονται για πέντε με επτά χρόνια».
Αναφερόμενη στη συχνότερη μορφή καρκίνου στη Μαγνησία, τόνισε πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή. Το 40% των περιστατικών καρκίνου αφορά στο μαστό και ακολουθούν ο πνεύμονας, το παχύ έντερο. Βέβαια για το μαστό ο καρκίνος μπορεί να ιαθεί ακόμη και στο 80% των περιστατικών, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.
Ερωτηθείσα για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς, η κ. Φουστούκου απάντησε πως «όσον αφορά στα φάρμακα που είναι ως θέμα στην επικαιρότητα λόγω Νοσοκομείων στην Αθήνα που έχουν πρόβλημα, εδώ στο Νοσοκομείο Βόλου, ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Και μιλάμε για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Πάντως είναι ευνοϊκότερο για τους καρκινοπαθείς να λαμβάνουν τα φάρμακα από το φαρμακείο του Νοσοκομείου και να μην μεταβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να τα παραλαμβάνουν».
Σχετικά με την επάρκεια του ιατρικού δυναμικού στη Μονάδα Χημειοθεραπείας η κ. Φουστούκου τόνισε πως «πλέον δεν υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια ένας μόνιμος γιατρός και ήρθε και ένας επικουρικός γιατρός, ενώ αναμένεται να έρθει και ένας τρίτος γιατρός για να επανδρώσει τη Μονάδα Χημειοθεραπείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το