Τοπικά

Η ναυτική παράδοση «ταξιδεύει» στα σχολεία “Θ”

595eb1f6-bfbb-467e-beca-3863e21bed06

Η πρώτη συνάντηση των 70 εκπαιδευτικών από το Νομό Μαγνησίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργίας έντυπου και ψηφιακού υλικού για την ναυτική παράδοση στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Την επιμέλεια του όλου προγράμματος έχει η «Μαγνήτων Κιβωτός», ενώ συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημειώνεται πως η δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και το υλικό που θα παραχθεί, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μαθητές.

Ο οργανωτικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος παραγωγής ψηφιακού και έντυπου υλικού «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;» κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης τόνισε πως «χθες έγινε η πρώτη συνάντηση όλων των ομάδων των εκπαιδευτικών και των συντονιστών για την παραγωγή του υλικού με τίτλο «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;» με στόχο να δοθούν οδηγίες για το πρόγραμμα από τους συντονιστές ώστε οι ομάδες να αρχίσουν να δουλεύουν. Το υλικό που θα παραχθεί θα αποτελείται από επτά ενότητες, δηλαδή από τη χρονική περίοδο της ναυτιλίας στην αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Το υλικό θα είναι ψηφιακό και έντυπο. Θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, φύλλα δραστηριότητας, έντυπο με το γνωστικό αντικείμενο της κάθε ενότητας. Εβδομήντα εκπαιδευτικοί και έξι συντονιστές θα επεξεργαστούν το υλικό με τη συμμετοχή και των μαθητών».

dc9a399e-a39d-47de-8e59-c617b6a55963

Το πρόγραμμα έχει την επιστημονική επιμέλεια και ευθύνη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετέχουν οι σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπάρχει η έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

«Στόχος είναι να παραχθεί ένα έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό με θέμα τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και Πολιτισμός της Θάλασσας», ένα έργο που σχεδιάστηκε από τον Απρίλιο του 2015.

Επίσης προηγήθηκε διαβούλευση με φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού. Όλη η δράση είναι εθελοντική. Ακόμη θα χρησιμοποιηθούν και ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως συνεργασία» κατέληξε ο κ. Καπανιάρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το