Τοπικά

Ταλαιπωρία για ασθενή του Νοσοκομείου Βόλου μετά την εμφάνιση προβλήματος στο στόμα της και χειρουργική επέμβαση

Την «Οδύσσεια» που έζησε κατά τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Βόλου περιγράφει στη «Θ» συμπολίτισσά μας, με την ελπίδα ότι θα εισακουστεί και θα διορθωθούν κάποιες καταστάσεις στο Ε.Σ.Υ. και στο Νοσοκομείο.
Η ασθενής μετέβη στο «Αχιλλοπούλειο», την περασμένη Κυριακή το πρωί με σοβαρό πρόβλημα στο στόμα της. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε στο Νοσοκομείο εφημερεύων ειδικότητας και η γυναίκα παραλήφθηκε από ΩΡΛ, ενώ υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Στην ασθενή έγινε εισαγωγή στις 2 το μεσημέρι στην κλινική ΩΡΛ.
Στη συνέχεια εξετάστηκε από τον γιατρό ειδικότητας και κρίθηκε ότι έχρηζε χειρουργικής επέμβασης στη γνάθο και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην Κλινική μέχρι και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και βγήκε.
Ωστόσο, κατά τη νοσηλεία της, βίωσε συνθήκες και καταστάσεις, οι οποίες δεν «ακουμπούν» τις εξαγγελίες του αρμοδίου υπουργού για την αναβάθμιση των νοσοκομείων, όχι μόνο σε εξοπλισμό, αλλά και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως η ίδια αναφέρει στη «Θ» «Αυτά που βίωσα θα ήθελα να τα μοιραστώ με τους συμπολίτες μας, ενώ τα ανέφερα και στον διοικητή σε τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να βελτιωθούν κάποιες καταστάσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν στο να προκαλέσω κάποια ηθική βλάβη, ωστόσο, δεν περιποιούν τιμή για ένα Νοσοκομείο, όπως αυτό του Βόλου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Σύμφωνα με την ίδια, υποβλήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου σε χειρουργική επέμβαση και μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νοσηλεύονταν, σε κρεβάτι μονάδας σχετικής που ήταν παρεμφερής με το πρόβλημα υγείας της. «Μια μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση μου ανακοινώσανε ότι θα έπρεπε να μεταφερθώ σε άλλο δωμάτιο σε άλλη μονάδα, αν και στο δωμάτιο που νοσηλευόμουν προβλέπεται κρεβάτι για ασθενείς του οδοντιατρικού τμήματος. Εγώ αρνήθηκα και τους ενημέρωσα ότι δεν θα φύγω μέχρι να δω τον γιατρό μου και να μιλήσω μαζί του».
Ωστόσο, την Πέμπτη τα ξημερώματα γύρω στις 5, την έβγαλαν όπως η ίδια καταγγέλλει από το δωμάτιο και δίχως να συναινεί σε αυτό, ενώ όπως είπε «Δεν μου έδωσαν ούτε πρωινό, προκειμένου να πάρω τα φάρμακά μου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω, όπως σακχαροδιαβήτη και υπέρταση».

Έξι ώρες στον προθάλαμο
Η γυναίκα έμεινε έξω από τον θάλαμο για περίπου έξι ώρες. Όταν την ενημέρωσαν να μεταβεί και να εισαχθεί σε δωμάτιο άλλης κλινικής κοντά στην κλινική που νοσηλεύονταν εκείνη αρνήθηκε, καθώς όπως ανέφερε «Στον θάλαμο που ήθελαν να με μεταφέρουν νοσηλεύονταν τρία άτομα εκ των οποίων δύο ήταν σοβαρά περιστατικά και δεν ένιωθα συναισθηματικά καλά».
Η γυναίκα ζήτησε να επικοινωνήσει κι ενημέρωσε και τον θεράποντα ιατρό της για το συμβάν, αλλά και τον διοικητή του Νοσοκομείου.
Μάλιστα, από τη συναισθηματική ένταση στην οποία βρίσκονταν, ανέβασε πίεση 22, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όπως η ίδια μαρτυρά η κατάσταση της υγείας της.
Η ασθενής αποχώρησε με εξιτήριο του γιατρού της από το Νοσοκομείο την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από συζήτηση και μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και επέστρεψε στο σπίτι της, προκειμένου να παραμείνει κλινήρης, με διάγνωση βελτίωση της υγείας της και όχι αποθεραπείας και επανάληψη επανεξέτασης στις 4 Οκτωβρίου.
Όπως η ίδια τονίζει «Ο αγώνας νοσηλευτών και ορισμένων γιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι αξιέπαινος. Ωστόσο, θα πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα τα οποία εντοπίζονται όχι μόνο από μένα, αλλά κι από άλλους ασθενείς του Νοσοκομείου. Αξιέπαινες είναι και οι προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το προσωπικό άλλων ειδικοτήτων όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς κ.ά.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το