Τοπικά

Σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαΐου

Tο Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καλεί τα εργατικά σωματεία της περιοχής, τις ενώσεις των μικρών αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους συνταξιούχων και τον σύλλογο γυναικών σε σύσκεψη-συζήτηση την Τρίτη 22 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για την οργάνωση της πάλης τους  στην απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαΐου, με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου “Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με “αιτήματα” κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Αιτήματα όπως: Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και από κοντά τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το