Τοπικά

Εκδήλωση στον Βόλο με την Αλέκα Παπαρήγα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλία η εκδήλωση για το 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.  Στην εκδήλωση θα μιλήσει η  Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφέρει:

“Κατά τη διάρκεια των 100 χρόνων ηρωικής ζωής και δράσης του, το ΚΚΕ, έχει πιστέψει ακράδαντα στο δικαίωμα και στη δυνατότητα της εργατικής τάξης να γνωρίσει και να αλλάξει τον κόσμο. Από την ίδρυσή του παλεύει για την ανάπτυξη του μορφωτικού επιπέδου και των επιστημονικών γνώσεων των εργατών και των εργατριών. Πρωτοστατεί στην πολιτιστική τους ανάπτυξη, την καλλιέργεια του αισθητικού τους κριτηρίου, των φυσικών και πνευματικών ικανοτήτων τους.
Κομμουνιστές καλλιτέχνες, ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικοί, μουσικοί, επιστήμονες συνέβαλαν αποφασιστικά στην πολιτιστική δημιουργία και σε ζητήματα αναβάθμισης της ουσιαστικής μόρφωσης του λαού. Συνέχισαν, τοποθετώντας στις γερές βάσεις του επιστημονικού κομμουνισμού, τη σπουδαία δράση των δημοτικιστών, των «αθεϊστών» και των υπόλοιπων πρόδρομων σοσιαλιστών.

Έχουμε πλούσια ιστορία στο Βόλο, την περίοδο της ίδρυσης του ΚΚΕ. Ήταν καθοριστική η συμβολή των σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών ιδεών στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος της πόλης. Ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού ρεύματος στους εργάτες και τις εργάτριες. Αυτή την ιστορία, τα διδάγματα για το σήμερα, θέλουμε να τα αναδείξουμε στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής δραστηριότητας «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» προς τιμήν των 100 χρόνων αταλάντευτης πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το