Κόσμος

Συρία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 130 πτώματα ανταρτών

Περισσότερα από 130 πτώματα ανταρτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από μια τζιχαντιστική οργάνωση, ανακαλύφθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη βορειοανατολική Συρία, ανέφεραν την Πέμπτη μια μη κυβερνητική οργάνωση και εκπρόσωποι των Σύρων ανταρτών.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε μία εβδομάδα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ μεταξύ της Τζουντ αλ Ακσα –μιας μικρής οργάνωσης προσκείμενης στο Ισλαμικό Κράτος– και των αντιπάλων τζιχαντιστών και των ανταρτών συμμάχων τους.

Τουλάχιστον 131 πτώματα βρέθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε δύο ομαδικούς τάφους κοντά στην πόλη Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνταν από την Τζουντ αλ Ακσα και εκτελέστηκαν. Σε μια άλλη ζώνη, κοντά στο Χαν Σεϊχούν, βρέθηκαν τα πτώματα 41 ανταρτών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων συνεχίζονται.

Μια πηγή της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν 128 πτώματα σε δύο ομαδικούς τάφους σε έναν παλιό στρατώνα του συριακού στρατού που είχε καταληφθεί από την Τζουντ αλ Ακσα. Η ομάδα αυτή έχει πλέον αποσυρθεί από το Χαν Σεϊχούν. Ο Μοχάμαντ Ρασίντ, ο εκπρόσωπος της ανταρτικής οργάνωσης Τζάις αλ Νασρ, είπε ότι μεταξύ των 128 ήταν και 71 μαχητές της δικής του ομάδας. Από αυτούς οι 11 ήταν διοικητές και οι τρεις ήταν «πολίτες δημοσιογράφοι».

Εδώ και δύο εβδομάδες οι εξτρεμιστές της Τζουντ αλ Ακσα συγκρούονται με τους τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ και των ανταρτών συμμάχων τους καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ. Οι άνδρες της Τζουντ αλ Ακσα αποσύρθηκαν προς την επαρχία Χάμα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το