Πολιτισμός

Συναυλία αφιέρωμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. η Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου διοργανώνει συναυλία αφιέρωμα για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Τασούδη να ερμηνεύει έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση, την ιστορία μας και την παράδοσή μας, αφιερωμένα στον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού με βασικό αίτημα την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, που αποτέλεσε την αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.
Είσοδος ελεύθερη!
Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου κ. Βασίλης Τασούδης σημείωσε πως «η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι για όλους τους Έλληνες μια ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Οι απανταχού Έλληνες τιμούν με διάφορες εκδηλώσεις αυτή την εθνική μας επέτειο».
«Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εθνική μας παράδοση, τιμούμε όλοι οι συμμετέχοντες αυτή τη μέρα με ένα επετειακό αφιέρωμα, νιώθοντας την υποχρέωση και την τιμή, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους μας, που θυσίασαν τη ζωή τους ή που μάτωσαν, αγωνιζόμενοι κατά του οθωμανικού ζυγού, για το δίκιο, για τη λευτεριά και για την εθνική ανεξαρτησία» ανέφερε στη «Θ».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, «η συναυλία θα ξεκινήσει με αποσπάσματα από το εμβληματικό έργο ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, μελοποιημένο από τον Νικόλαο Μάντζαρο που παραχώρησε η φιλαρμονική εταιρεία Μάντζαρος και ο αρχιμουσικός Σπυρίδων Ρουβάς» κατέληξε.
Ερμηνεύουν οι σολίστ: Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή, Θωμάς Σκοτίδας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Νίκος Σαλπαδήμος. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αποστολοπούλου και η χορωδία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Προμηθέας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Στο πιάνο συνοδεύει η Φρόσω Γαρδικλή. Την παρουσίαση των κειμένων επιμελήθηκε η φιλόλογος Φένια Κωστούλα.
«Ας είμαστε όλοι εκεί για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας σε μια βραδιά που θα μας θυμίσει, πως όταν είμαστε ενωμένοι μεγαλουργούμε!» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το