Πολιτισμός

Συναυλία με τρίο εγχόρδων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Συνεχίζονται οι συναυλίες και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την τρίτη εβδομάδα του χειμωνανθού (στο fb «Χειμωνανθός – Κύκλος μουσικών δραστηριοτήτων Δημοτικού Ωδείου Βόλου» και στο ίνσταγκραμ @xeimwnanthos_volou).
Αύριο Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 20.15 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του ΔΩΒ η Ντόρα Μπακοπούλου πλαισιωμένη από ένα τρίο εγχόρδων θα χαρίσει στο κοινό του Βόλου μία μοναδική συναυλία. Η μεγάλη κυρία του πιάνου με τις αναρίθμητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο και τις συμπράξεις με θρυλικούς καλλιτέχνες, θα παρουσιάσει μαζί με ένα εκλεκτό τρίο εγχόρδων ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη διαχρονική αξία της μελωδίας. Το Τρίο Εγχόρδων αποτελούν οι Νίκος Μάνδυλας (βιολί), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα) και Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο). Συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ / Μειωμένο 3 ευρώ.
Τέλος, την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 20.15 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του ΔΩΒ το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τρεις σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι ανήκουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ο Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο και μπάσο κλαρινέτο), ο Νίκος Νικολαΐδης (βιολοντσέλο) και η Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο), ενώνουν τις μουσικές αισθήσεις και δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα απαιτητικό, αλλά και πολύ ελκυστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με έργα διαφορετικών εποχών και μουσικών ρευμάτων. Μέσω της επεξεργασίας των προκλασικών θεμάτων του Βρετανού J. Bull, ο Ilies στο έργο «In Nomine» προσπαθεί να δημιουργήσει μια παγερή και απόμακρη αίσθηση στον ακροατή, όπου το κυρίαρχο μουσικό κείμενο θα αποτελεί υπόκρουση και όχι εξωστρέφεια. Αξιοσημείωτη είναι η συνύπαρξη, στη συναυλία, του τρίο νο 4 του σπουδαίου Μπετόβεν με το «Cavatina at Midnight» της Cecilia Mcdowall, η οποία προβάλλει στο κέντρο του έργου της ένα υπέροχο θέμα του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, προερχόμενο από ένα εκ των κουαρτέτων του. Συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ / μειωμένο 3 ευρώ.

Παράλληλα και μετά την 1η πετυχημένη παρουσίαση του «ανοιχτού μαθήματος» – σεμιναρίου «Πιάνο: Τεχνική ή Ερμηνεία; Μια βασική προσέγγιση από τον Ντίνο Μαστρογιάννη» σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρες 9.30 το πρωί έως 12.30 το μεσημέρι και 5-8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Έρση Σαράτση» του ΔΩΒ το ΙΙ μέρος του σεμιναρίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενεργούς συμμετέχοντες (τα μαθήματα μπορούν να γίνουν στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα) καθώς και σε ακροατές. Οι ενεργοί συμμετέχοντες είναι καλύτερα να βρίσκονται σε επίπεδο πιανιστικών σπουδών από Μέση Α’ και πάνω (χωρίς να αποκλείονται και μικρότεροι), ενώ ως ακροατής μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο οποιοσδήποτε. Το ρεπερτόριο είναι ελεύθερης επιλογής και θα πρέπει να έχει δηλωθεί στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου. Επιθυμητή από τον Ντίνο Μαστρογιάννη, αλλά όχι υποχρεωτική είναι η παρουσίαση από τους συμμετέχοντες και έργων για Πιάνο των Μότσαρτ, Σούμπερτ και Ραχμάνινοφφ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με υποχρεωτική όμως τη δήλωση της ενεργής συμμετοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το