Τοπικά

Συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς της Μαγνησίας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε, στα γραφεία της ένωσης, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των δασκάλων και των νηπιαγωγών έθεσαν στον βουλευτή Μαγνησίας τα προβλήματα της σχολικής στέγης, το ζήτημα των μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών και τα θέματα λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο της πανδημίας.

Ο βουλευτής ζήτησε τον αριθμό των τμημάτων που λειτουργούν με 22 έως και 27 μαθητές στον Νομό Μαγνησίας και το Δ.Σ. του συλλόγου υποσχέθηκε να του αποστείλει όλα τα στοιχεία. Για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, αίτημα το οποίο έθεσε με έμφαση το Δ.Σ. του συλλόγου, ο βουλευτής απάντησε ότι φέτος έγιναν συνολικά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περίπου 49.000 προσλήψεις και όλες οι κενές θέσεις συμπληρώθηκαν από την αρχή της χρονιάς, ενώ η σημερινή κυβέρνηση θέσπισε νομοθετικά την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση.

Στα περισσότερα ζητήματα διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων. Μοναδικό σημείο διαφωνίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτέλεσε η διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών.

Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει την διαφωνία των εκπαιδευτικών, ενώ χαρακτηριστικά επισήμανε ότι «οι δάσκαλοι ήταν αυτοί που μεταλαμπάδευαν πάντα στον ελληνικό λαό όλες τις καινοτομίες. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αντιδρούν σε μια εξέλιξη που διευκολύνει τους πάντες».

Τέλος, ευχαρίστησε εγκάρδια τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που τούτη την ώρα, στην κορύφωση της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μέσα στις σχολικές αίθουσες, ακόμη και με κίνδυνο της υγείας τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας στις τόσο κρίσιμες μαθητικές ηλικίες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

«Πραγματικά, η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτή τη μεγάλη σας προσφορά» κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Απόστολο Μούσιο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη
Συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για το ζήτημα της εκπόνησης και έγκρισης Master Plan για το λιμάνι της Γλώσσας της Σκοπέλου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέθεσε τα επιχειρήματα και την αναγκαιότητα αυτού του αναπτυξιακού έργου για την Γλώσσα και για ολόκληρο το νησί της Σκοπέλου και ο υπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για ταχείες διαδικασίες ολοκλήρωσης του Master Plan του λιμένος της Γλώσσας Σκοπέλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το