Τοπικά

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού: Να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την “κρατική βία και καταστολή σε βάρος των νησιωτών” που, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της,  αγωνίζονται για την ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:
“Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι το οποίο διεκδικούν και δικαίως οι κάτοικοι των νησιών, ναύλωσε πλοία για να στείλει δυνάμεις καταστολής ενάντια στους νησιώτες που παλεύουν για να μην γίνουν τα νησιά τους αποθήκες ψυχών και φυλακές προσφύγων για λογαριασμό της ΕΕ.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης 25/2, ο λαός της Λέσβου και της Χίου είναι αντιμέτωπος με την αγριότητα των ΜΑΤ. Χιλιάδες κάτοικοι μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την πολιτική και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας εγκληματεί σε βάρος των νησιωτών και των προσφύγων – μεταναστών. Έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση και είναι υπόλογη σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Απαιτούμε: Να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το