Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Yossi Amrani στο πλαίσιο συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ της οποίας είναι μέλος.
Ο βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι χώρες που συνδέονται με δεσμούς αρχαίας και σύγχρονης φιλίας, κοινά οράματα και δύο λαοί που έχουν βαθιά ριζωμένη την αίσθηση της συνέχειας και της ιδιαιτερότητας.
Δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε το στρατηγικό βάθος της σχέσης αυτής και εργάστηκε από την ελληνική πλευρά εντατικά για τη σφυρηλάτηση μιας σταθερής, πολυεπίπεδης και στενής συνεργασίας που θα είναι επωφελής όχι μόνο για τη δική μας αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.
«Σε μια κρίσιμη για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περίοδο, Ελλάδα και Ισραήλ συγκλίνουν απόλυτα στο ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν κοινό συμφέρον» επισήμανε ο Βουλευτής συμπληρώνοντας ότι: «για αυτό το λόγο και για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος σε πιθανή απειλή, η συνεχής αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Υπογράμμισε ότι η συμπόρευση Ελλάδας – Ισραήλ δίνει καθαρό μήνυμα και στον αντίποδα της προκλητικότητας προτάσσει ότι η διασφάλιση της ειρήνης σημαίνει πρωτίστως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και σεβασμό στα χωρικά ύδατα, στα διεθνώς αναγνωρισμένα χωρικά ύδατα.
Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι από το 2015, 25 χρόνια μετά την αποκατάσταση των επίσημων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου, πρόσφορων συναντήσεων και διαρκούς ανάπτυξης των διμερών σχέσεων σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Χαρακτήρισε την υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EASTMED καρπό της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που συνιστά ορόσημο στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη και σταθεροποιητικό παράγοντα σε ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας, και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι: «η τριμερής συμφωνία προσφέρει έδαφος για διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι τεχνολογίες, οι υποδομές, ο αγροτικός τομέας και την αξιοποίηση και διαχείριση του νερού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το