Τοπικά

Περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες στην έκτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η έκτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου Ο κύριος χώρος της υποδοχής είχε γεμίσει ήδη πριν από τις 7 το απόγευμα, ξεπερνώντας αυτή την φορά του 60 πολίτες κάθε ηλικίας από 85 έως και 10 χρονών, που συμμετέχουν για να γευθούν τη μοναδική εμπειρία της αφήγησης.
Η πρώτη αφήγηση έγινε από τον υπεύθυνο της Λέσχης Νίκο Βαραλή. Αφηγήθηκε μια ιστορία που έρχονταν από παλιά και μιλούσε για ένα κοράκι του Πηλίου που κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που μοιράζονται τις ιστορίες, είναι διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους. Στη συνέχεια η Αγγελική Θάνου, με το μοναδικό της τρόπο, αφηγήθηκε μια ιστορία από τον Λούκιο Απουλήιο, (τον επιλεγόμενο Πλατωνικό και Σοφιστή), παρμένη από τον Πλάτωνα και αφορούσε τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής. Η Βάσω Βαρδούλη, μια ιστορία που απέσπασε από ένα διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού. Η Μαρία Αγγέλου, αφηγήθηκε ένα παραδοσιακό παραμύθι θησαυρισμένο από προφορικό υλικό της μητέρας της. Ο Κώστας Σταμούλης παρουσίασε ένα έθιμο από την περιοχή της Άμφισσας και αφηγήθηκε μια ιστορία που συνδέεται με αυτό. Η μοναδική Μάρω Αισώπου κράτησε για το τέλος ένα υπέροχο παραμύθι από το Πουέρτο Ρίκο.
Στην έκτη αυτή συνάντηση αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί ένα Εργαστήρι Αφήγησης από τον Δημήτρη Προύσαλη, υπεύθυνο του φορέα «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» και ήδη οι θέσεις έχουν κλειστεί από τους συμμετέχοντες. Η ημερομηνία και ο τόπος θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα. Η αλλαγή αυτή της ημέρας επελέγη προκειμένου να τιμηθεί η Παγκόσμια μέρα Αφήγησης, 20 Μαρτίου. Συντονισμένοι με την αντίστοιχη Λέσχη Αφήγησης των Αθηνών, οι Βολιώτες αφηγητές θα αναζητήσουν και θα προετοιμάσουν αφηγήσεις που αφορούν ταξίδια. Ταξίδια σε πραγματικό χρόνο και χώρο, αλλά και ταξίδια στον εσωτερικό μας κόσμο. Η συνάντηση θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Wonderschool Σπ. Σπυρίδη 93, στις 07.00 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το