Τοπικά

Σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο ζήτησε διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου από την Νάνσυ Καπούλα

Τη συνδρομή του Δήμου Βόλου για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο ζήτησε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου από την υποψήφια Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στα γραφεία του.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος ενημέρωσε την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα πως επίσημα καταγεγραμμένη πρόταση του αρμόδιου υπουργείου είναι η ανακαίνιση του σημερινού διατηρητέου τμήματος του υπάρχοντος κτηρίου και τόνισε πως το συγκεκριμένο Δικαστικό Μέγαρο δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες της δικαιοσύνης και όλων των λειτουργών της.
Για τη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου επεσήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα είναι ζήτημα η επάρκεια του χώρου, γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο της προσθήκης.

Στο μεταξύ, η ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων από νομικούς εκπροσώπους για επικαιροποίηση των γνώσεων τους σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού πλέον υποχρεώνονται να γίνονται μέχρι και ελεγκτές οικονομικών ενταλμάτων, είναι ένα από τα θέματα που συζήτησε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.
Όπως υπογράμμισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα «θα ήθελα πολύ συντονισμένα και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, να προλάβουμε πιθανά λάθη, ασάφειες και κενά νόμου, για να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια ο Δήμος και να μην διακινδυνεύσει ούτε το δημοτικό χρήμα, ούτε κάποιος υπάλληλος, ούτε οι πολιτικοί προϊστάμενοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Στρατηγόπουλος αναφέρθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία έχει καθιερωθεί με τον Καλλικράτη και δίνει χώρο σε όλους τους φορείς, κυρίως τους επιστημονικούς σε θέματα αρμοδιότητάς τους.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δικηγορικού Συλλόγου δεν θα πρέπει να παρακάμψει και να υπερφαλαγγίσει τη συνεργασία του Δήμου με τη Νομική του Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βίκυ Νιαβή, στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με περισσότερους δικηγόρους, δίνοντας τους ωστόσο τα εργαλεία για να μπορέσουν να εργαστούν.

Συνήθως οι Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου τόνισε ο κ. Στρατηγόπουλος, καλούνται να αναπληρώσουν κενά σε γνωστικό αντικείμενο υποστελεχωμένων Υπηρεσιών, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστη επάρκεια χρόνου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα τα θέματα που καλούνται να λύσουν.
Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε πως δεν πρέπει οι Νομικές Υπηρεσίες ν’ απασχολούνται στα συνήθη και καθημερινά, αλλά να βοηθούν τη Δημοτική Αρχή στη χάραξη πολιτικής και σε θέματα με πιο αναπτυξιακό πρόσημο.
Σύμφωνη βρήκε την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα η πρόταση του προέδρου του Συλλόγου να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τονίζοντας ότι «η κοινωνία της αλληλεγγύης έχει πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και αυτός. Ο Δήμος πρέπει ν’ απλώσει δίχτυ προστασίας στην κοινωνία».

Η διεύρυνση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα βοηθήσει ώστε να μην αποτελεί αντικείμενο προνομιακής μεταχείρισης, ανέφερε η κ. Νιαβή και συμπλήρωσε πως ο εκάστοτε υπεύθυνος πρέπει να έχει τα εχέγγυα ότι θα λειτουργήσει αμερόληπτα.
Τέλος, ο κ. Στρατηγόπουλος ζήτησε από την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα ο Δήμος Βόλου να κάνει πιο τακτική την αποκομιδή της ανακύκλωσης από τον Σύλλογο, καθώς επίσης η Υπηρεσία Πρασίνου να συνδράμει στον ευπρεπισμό του αύλειου χώρου του Δικαστικού Μεγάρου.

Την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι νομικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι Β. Νιαβή και Ν. Παντελοδήμος, ενώ από πλευράς Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου παραβρέθηκαν ο Χ. Στρατηγόπουλος, πρόεδρος, ο Γ. Αθανασάκης, αντιπρόεδρος, Β. Μπακαλιάνος, γραμματέας, Π. Σαράφης, ταμίας, Μ. Ξυφώλη, Ν. Τσιλιβίδου, Γ. Βογιατζάκης, Θ. Τσιρογιάννης και Γ. Διαμαντής, μέλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το