Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τις επόμενες ώρες η απόφαση του Άρειου Πάγου για την άδεια

Συζητήθηκε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κεκλεισμένων των θυρών η αίτηση αναίρεσης που έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σε βάρος του απορριπτικου βουλεύματος για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την απόφαση να εκδίδεται εντός των επόμενων 24ωρων.

Στην δικογραφία συμπεριελήφθη και το υπόμνημα που κατέθεσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντινα, σύμφωνα με το οποίο συντρέχουν στο πρόσωπο του τόσο οι τυπικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας όσο και οι ουσιαστικές.

Σύμφωνα με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η αντιφατική νομολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα, για το εάν δηλαδή δικαιούνται άδεια οι πολυϊσοβίτες, πρέπει να λυθεί σε ανώτατο επίπεδο. Αυτός ωστόσο είναι τυπικός λόγος, ενώ για την κ. Δημητρίου το δικαστικό συμβούλιο όφειλε -αφού απέρριψε το αίτημα για άδεια για τυπικούς λογους-να μην εξετάσει αν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Στην περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα, η δικογραφία θα επιστρεψει πίσω στον Βόλο για νέα κρίση, απο το δικαστικό συμβούλιο.

Από νωρίς το πρωί, διακριτική αστυνομική δύναμη ήταν έξω από την δικαστική αίθουσα υπό τον φόβο τυχόν επίθεσης από αλληλέγγυους στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντινα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το