Ελλάδα

Η στρατολόγηση νέων μελών από τους «Πυρήνες»

mall

Η γυναίκα «καμικάζι» της βόμβας του Mall και η συνοδός του… Ιερέα της Αποκριάς, που άφησε τον ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό σε συρμό του μετρό στο Αιγάλεω, είναι «μετεγγραφές» των Πυρήνων που αναβαθμίστηκαν επιχειρησιακά.

Από το 2012, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έβλεπαν ότικαταζητούμενα και περιφερειακά μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», υπό την καθοδήγηση έγκλειστων μελών της οργάνωσης επιχειρούσαν την αναβίωση νέας γενιάς αντάρτικου πόλης.

Στρατολόγησαν νέα μέλη από μικρότερες ομάδες. Με αυτό σκεπτικό, που προέκυπτε από ενδείξεις και στοιχεία, υποστήριζαν πως τα μέλη της «12 Φλεβάρη» που ανέλαβε την αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στο Μετρό του Αιγάλεω, είναι τα ίδια με εκείνα που σχεδόν ένα χρόνο αργότερα τοποθέτησαν την βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mallκαι ανέλαβαν ως «Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων, Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έλεγαν ανοικτά πως οι τέσσερις συλληφθέντες της «δίδυμης» ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης,  οι τέσσερις (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) αναζητούμενοι συνεργοί τους, μία κοπέλα και ένας άνδρας που συνελήφθησαν για τον θαμμένο βαρύ οπλισμό της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, αποτελούσαν και τις τρεις τρομοκρατικές επωνυμίες μαζί. Ήταν «Συνωμοσία», «12 Φλεβάρη» και ως τελικό… προϊόν η «Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων, Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Κόκκινο «ταγάρι» στο Mall

Η βομβίστρια στο εμπορικό κέντρο The Mall, ήταν μετρίου αναστήματος, με κοντό καρέ καστανό μαλλί, αδύνατη, και με μοντέρνα εμφάνιση. Φορούσε λευκό κασκόλ, σκούφο μέσα στον οποίο έχει μαζέψει τα μαλλιά της, νεανικά ρούχα, ωστόσο αυτό που πρόδωσε το φύλλο της ήταν το βάδισμά της και τα γυναικεία αξεσουάρ, όπως το γυναικείο δακτυλίδι, το βραχιόλι και ένα κόκκινο ταγάρι.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται πως έχει παρακολουθήσει τον χώρο, και γνωρίζει πως θα κινηθεί για να αποφύγει όσο μπορεί τις κάμερες ασφαλείας

Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται πως έχει παρακολουθήσει τον χώρο, και γνωρίζει πως θα κινηθεί για να αποφύγει όσο μπορεί τις κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα από τη στιγμή που αφήνει την τσάντα με τη βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε… μαγειρικό σκεύος στο διαφημιστικό σταντ κάτω απο τις κυλιόμενες σκάλες κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση και φεύγει από διαφορετική είσοδο. Φαίνεται να τηνεπιτηρούν βοηθητικά τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων το ένα είναι «ζευγάρι».

Από την ανάλυση των εκατοντάδων βίντεο, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και την «ομάδα δράσης και υποστήριξης» της μυστήριας νεαρής γυναίκας, μέσα στον χώρο του Mall. Ήταν δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Η συνδεσμολογία της βόμβας του εμπορικού κέντρου ήταν η ίδια με εκείνη στο μετρό, μόνο που ο πυροκροτητής-αντίσταση ηλεκτρικού λαμπτήρα, κατέληγε σε εκρηκτική ύλη και όχι σε εύφλεκτο υγρό.

Η «παπαδιά» του Μετρό

Η αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω, είχε καταγραφεί στις 25 Φεβρουαρίου 2012, απόγευμα Σαββάτου πριν την Κυριακή των Αποκριών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διαπιστώσει πως ο μεταφορέας και τοποθετητής της εμπρηστικής βόμβας ήταν «μασκαρεμένος» ως… ιερέας. Λίγες ημέρες αργότερα είχαν εντοπίσει και την «ομάδα υποστήριξης», δύο άνδρες και μία γυναίκα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, σε άλλους σταθμούς του μετρό. Αυτή η γυναίκα είχε πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη που συμμετείχε στην τοποθέτηση της βόμβας στο Mall.

Η προκήρυξη της «12 Φλεβάρη» είχε αναρτηθεί στον ιστόστοποathensindymedia, ενώ να θυμίσουμε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και εμπρησμοί ιστορικών κτιρίων και καταστημάτων της πόλης.

Πηγή:thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το