Ελλάδα

Στους δρόμους από Τρίτη οι ελεγκτές αστυνομικοί κατά του καπνίσματος

Με 7.000 μπλοκάκια προστίμων θα κυκλοφορούν από αύριο Τρίτη (19/11) στους δρόμους της πρωτεύουσας, κι όχι μόνο, οι ελεγκτές κατά του καπνίσματος. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει να προμηθευτεί τα 7.000 μπλοκάκια (αξίας 15.624 ευρώ), όπου θα σημειώνονται τα πρόστιμα στους παραβάτες, είτε είναι πελάτες καπνιστές είτε καταστηματάρχες.
Εξάλλου επίσημα ξεκινά αύριο Τρίτη 19 Νοεμβρίου η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς μέχρι σήμερα δεν επιβάλλονταν πρόστιμα, αλλά γίνονταν μόνο παρατηρήσεις.

Σαφάρι ελέγχων
Η κυβέρνηση σκοπεύει με κάθε τρόπο να εφαρμόσει τον νόμο, ενώ έχει δοθεί εντολή, σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr, να σαρωθεί η αγορά με ελέγχους, ώστε από την πρώτη στιγμή να καθίσταται σαφές ότι δεν θα υπάρχει επιείκεια σε όσους παραβαίνουν τον νόμο.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών όπως Αστυνομία, περιφερειακές διευθύνσεις, δημοτική αστυνομία κ.λπ.

Στόχος, βέβαια, είναι να επιβληθούν τα πρώτα πρόστιμα, τα οποία ξεκινούν από 100 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 10.000 ευρώ, ενώ σε συνεχόμενες παραβάσεις αφαιρείται η άδεια του καταστήματος.

Πάντως, δείγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να… κόψει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους στους Έλληνες είναι το γεγονός ότι αύριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Υγείας θα παρουσιάσουν σε επίσημη τελετή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος.
Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε εκδοθεί αντίστοιχο σχέδιο (επί υπουργίας Αβραμόπουλου) το οποίο βέβαια έμεινε στα συρτάρια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το