Τοπικά

Στο “κενό” 300 καλλιεργητές στα παρακάρλια χωριά – Αδιαφορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Λόγω μη ανταπόκρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για να δοθεί άμεσα παράταση στην αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων για καλλιέργεια στην Κάρλα , προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες να μπορέσουν να προχωρήσουν σε καλλιεργητικές δράσεις, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου.  Από τις 20 Οκτωβρίου 2017 η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη έθεσε το ίδιο θέμα στον Υπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες ερωτημάτων και έντονων παραπόνων, από δικαιούχους αγρότες, που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες εκτάσεις της πρώην λίμνης Κάρλας, οι οποίες τους παραχωρήθηκαν με Υπουργική Απόφαση. Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου 2017, έληξε η ισχύς της τελευταίας παράτασης της εξ αδιαιρέτου παραχώρησης της έκτασης, σε 287 δικαιούχους αγρότες και ανέργους της περιοχής και μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί άλλη παράταση.

Οι αγρότες, έχουν φθάσει πλέον σε αδιέξοδο, λόγω του ότι από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, στην περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας και ενώ στο προσεχές διάστημα θα κληθούν να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Η συνολική έκταση των συγκεκριμένων εκτάσεων, στα όρια του Νομού Μαγνησίας, ανέρχεται σε 9.617,239 στρ. και αποτελείται από πέντε  διακριτά τμήματα, όλα μεγαλύτερα των 100 στρ. Οι εκτάσεις από το 2012, παραχωρούνται εξ αδιαιρέτου στους δικαιούχους προς καλλιέργεια. Από τα τέλη Οκτωβρίου οι δικαιούχοι ανέμεναν να δοθεί παράταση στην αξιοποίηση των δημοσίων εκτάσεων, προκειμένου, να προχωρήσουν στην σπορά χειμερινών καλλιεργειών για την περίοδο 2017-2018, κάτι όμως που δεν έγινε, με τους αγρότες να μην γνωρίζουν εάν δύνανται να προβούν στην έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων.

κ. Υπουργέ,

επειδή όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς προσωπικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και αφορά σε 300 περίπου δικαιούχους αγρότες, ζητούμε, να δοθεί άμεσα νέα παράταση, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής μας που δικαιούνται να τις αξιοποιήσουνε, να προχωρήσουνε σε καλλιεργητικές δράσεις», αναφέρει η επιστολή Κολυνδρίνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το