Τοπικά

Στο εδώλιο 11 Βολιώτες για την κατάληψη των διοδίων Μοσχοχωρίου μετά από το τραγικό τροχαίο στο Ριζόμυλο

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν στις 9 Ιανουαρίου 2017 συνολικά 11 Βολιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών με πρόθεση από κοινού. Οι 11 κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των διοδίων Μοσχοχωρίου στις 26 Ιουλίου 2014, για λιγότερο από μία ώρα, μετά από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μ. Πατσιαντάς και οι υπόλοιποι 10 Βολιώτες, αφού στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, πενήντα περίπου μέτρα πριν από τον σταθμό των διοδίων, κινήθηκαν πεζοί προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώθηκαν με άλλα περίπου 15 άτομα, μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο με τουριστικό λεωφορείο, και κατέλαβαν τμήμα του οδοστρώματος μπροστά από τα διόδια υψώνοντας πανό με τα συνθήματα «Όχι άλλο τροχαίο έγκλημα, να καταργηθούν τώρα τα διόδια – ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας» και «Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους – Κατάργηση των διοδίων τώρα – ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας».
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η οποία διήρκεσε από τις 11:40 μέχρι τις 12:30, οι κατηγορούμενοι είχαν αποκλείσει τα δυο από τα τέσσερα ταμεία των διοδίων, με αποτέλεσμα «να αποκόψουν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων από τα αποκλεισμένα ταμεία και να παρεμποδίσουν με πρόθεση την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου που προορίζεται για κοινή χρήση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το