Τοπικά

Με επιτυχία η εορταγορά από τον “Ιάσονα” για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων του Βόλου 

Γλυκά, εδέσματα, χειροποίητες δημιουργίες και κατασκευές χρωμάτισαν το χθεσινό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στα 5ο και 11ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Mαγνησίας «Ιάσων» με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου αλλά και πολλών άλλων σχολείων.

Ο εσωτερικός αίθριος χώρος των σχολείων μαζί με τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου είχαν εκτεθεί διάφορες δημιουργίες και λειτουργούσαν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, πλημμύρισαν από μαθητές και γονείς που με την αγορά διαφόρων δώρων και χειροποίητων ειδών, στήριξαν τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπου θα διατεθούν τα έσοδα.

20161204_122641
Η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Χριστίνα Πόπη τόνισε πως για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνουμε το μπαζάρ αλληλεγγύης. Και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, γιατί μας τίμησε ξανά με την παρουσία του. Φέτος με τα έσοδα από το μπαζάρ, θα ενισχύσουμε το Γηροκομείο Βόλου, ενώ με τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα ενισχύσουμε το Στέκι Μεταναστών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου. Προσπαθούμε κάθε φορά να βοηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερους και ευτυχώς οι συμπολίτες βρίσκονται στο πλευρό μας.
Τα εκτιθέμενα είδη ήταν γερμανικής και όχι μόνο απόχρωσης, ενώ γονείς και μαθητές ετοίμασαν σπιτικά εδέσματα. Επίσης και οι καθηγητές συμμετείχαν ενεργά με τις δημιουργίες τους.
Παράλληλα υπήρχαν και εθελοντές μαθητές που βοήθησαν στη διοργάνωση του μπαζάρ. Περίπου 1000 άτομα επισκέφθηκαν τη χθεσινή εορταγορά.

20161204_120841

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το